CSM Reşiţa pleacă după puncte la Dumbrăviţa. Flavius Stoican: “E un adversar incomod, dar mergem să câştigăm”CSM Reşiţa se pregăteşte pentru cel de-al doilea meci din playout-ul Ligii a II-a de fotbal. După un egal în Valea Domanului contra Unirii Dej, rosssonerii merg la CSC Dumbrăviţa. Formaţia timişeană a început cu stângul playout-ul: alb-verzii au pierdut cu 1-3 deplasarea de la CSM  Alexandria, ocupanta ultimului loc din serie. Dumbrăviţa e totuşi un adversar redutabil pe teren propriu, spune antrenorul rossonerilor, Flavius Stoican.

“Clar că nu este un adversar comod, este o echipă de temut pe teren propriu. Am văzut și ultima partidă a lor din campionatul regulat, mă refer la meciul cu Csicszereda, în care le-au pus mari probleme adversarilor. Dar, una peste alta, noi mergem acolo să câștigăm, indiferent pe cine mă voi baza de la începutul jocului. Avem într-adevăr un lot echilibrat și numeros, și aș vrea ca în acest playout – pentru că suntem în proporție foarte mare scăpați de grijile retrogradării – să dau o șansă fiecărui jucător pe care îl am în lot. Astfel mă voi putea lămuri şi pe cine mă bazez în campionatul viitor.
Acum venim după un egal acasă cu Unirea Dej. Ne doream ca să câștigăm această partidă, dar pot spune că nu a fost un joc uşor. Am văzut la cei din Dej dăruire, determinare. Am început foarte bine jocul, am avut o posesie cu progresie, am reușit să și marcăm… am luat lucrurile bune din acel meci şi am avut apoi discuții cu jucătorii mei. Le-am spus că şi atunci când întâlnim adversari aflaţi sub noi din punct de vedere al clasamentului, trebuie să tratăm meciurile foarte serioși, pentru că nu suntem dinainte câștigători. Au înțeles, acum sper ca să se vadă asta și la jocul din deplasare cu Dumbrăviţa. Îmi doresc să luăm trei puncte, dar ştiu că nu va fi ușor.
Elton şi Erico da Silva au început antrenamentele cu noi, după accidentările suferite. Rămâne de văzut dacă până la ora jocului ei vor fi apţi 100%, pentru că încă suferă din punct de vedere fizic în momentul acesta. Voi decide după antrenamentul de vineri dacă vor face parte din lot – pentru că după Dumbrăviţa ne așteaptă un meci destul de complicat, acasă cu cei de la Metaloglobus, și trebuie să fim foarte atenți, să gestionăm bine situaţia. Nu vreau să riscăm cu ei – dacă o voi face, înseamnă că ei sunt 100% din toate punctele de vedere”, a declarat Flavius Stoican.

Înaintea jocului din etapa a doua a playout-ului, formaţia reşiţeană e pe locul trei al grupei A, cu 28 de puncte, iar gazdele din Timiş se află pe 5, cu 23 de puncte. Partida CSC Dumbrăviţa-CSM Reşiţa se dispută sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11.00.

În sezonul regulat, pe 19 august 2023, rossonerii reşiţeni au câştigat cu 2-1 duelul disputat cu Dumbrăviţa în Valea Domanului.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles