CSM Reşiţa pleacă după puncte în Argeş. Flavius Stoican: “Avem de luat o revanşă”

Scăpată de emoţiile retrogradării, CSM Reşiţa poate aborda fără presiunea rezultatelor ultimele meciuri din playout. Următorul examen oficial al fotbaliştilor rossoneri are loc în acest weekend la Mioveni, unde CSM Reşiţa va înfrunta echipa ACS Campionii FC Argeş. Echipa reşiţeană are de luat şi o revanşă după înfrângerea la limită suferită în sezonul regulat pe terenul argeşenilor. Vom juca la victorie, spune antrenorul rossonerilor, Flavius Stoican:

„Noi venim după o victorie, avem un moral bun, avem entuziasm – şi avem de luat o revanșă, pentru că am pierdut ultima partidă cu FC Argeş la ei acasă cu scorul de 1-0. Vreau să ne ridicăm la pretențiile jocului, chiar dacă întâlnim un adversar cu nume, cu jucători şi un antrenor cu experiență.  Vreau să fim o nucă tare, vom vedea dacă vom reuși. Din punctul de vedere al obiectivului, încercăm să mergem la victorie în toate meciurile care ne-au mai rămas de jucat. Indiferent ce formulă voi alinia, important este ca fotbaliştii aleşi să joace la un nivel maxim. Dacă îi introduc în teren înseamnă că am încredere în forțele lor. Este important  să avem și realizări la această partidă – pentru că meciul trecut am fost echipa care am controlat jocul, ne-am creat situații, dar nu am reușit să marcăm. În meciul de sâmbătă vreau să facem lucrul acesta – și vreau ca atunci când se va termina acest joc să ne bucurăm.

Ca probleme de lot, am avut o accidentare a lui Francisc Cristea, sper să nu fie ceva grav.  La prima vedere, este vorba despre o entorsă. Aboubacar a intrat în programul nostru de pregătire, dar încă este în urmă cu pregătirea fizică, iar medical nu este sută la sută. În rest, cam toţi jucătorii sunt valizi. Vor fi pe teren jucători care sunt din academia proprie – și mă refer în primul rând la Ianis Doană, care are deja câteva meciuri la liga a doua și este un jucător care cu siguranță va crește atât din punct de vedere fizic, cât şi ca evoluție, pentru că are un potențial enorm. Şi în ultimul meci de acasă el și-a pus amprenta asupra rezultatului, pentru că a scos un penalty.

Dar, indiferent cine va intra pe teren, că sunt tineri, că sunt fotbalişti cu mai puține minute jucate, vreau să ne ridicăm la nivelul partidei, și, chiar dacă întâlnim un brand al fotbalului românesc, vreau să  facem față adversarei.”

Partida Campionii FC Argeş-CSM Reşiţa, joc din etapa a 4-a a playout-ului Ligii a II-a, se dispută sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11.00, pe stadionul Orăşenesc din Mioveni. Înaintea acestui meci, Reşiţa ocupă primul loc în clasamentul grupei A, la egalitate de puncte, 31, cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Echipa din Argeş se află pe poziţia a treia, cu 30 de puncte.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles