CSM Reşiţa încheie playoff-ul la Ghiroda. Călin Cheregi: “Mă bucură faptul că întâlnim un adversar bun, va fi un test util”

Playoff-ul Ligii a III-a de fotbal se încheie în acest weekend. În seria a 8-a, liderul CSM Reşiţa termină competiţia cu un joc în deplasare la echipa de pe trei, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – formaţie care speră încă la un loc în faza jocurilor eliminatorii. Rossonerii nu mai au emoţii: prima poziţie e asigurată, dar Reşiţa merge la victorie. Un succes cu Ghiroda ar asigura echipei moralul de care are nevoie înaintea barajelor de promovare. În acelaşi timp, jocul din Timiş reprezintă un test util, în compania unui adversar incomod, spune antrenorul Călin Cheregi.

“Suntem conștienți cu toții că întâlnim un adversar bun, echilibrat, care produce fotbal. Mă bucură faptul că întâlnim o echipă de acest calibru, pentru că în mod sigur ne va opune o rezistență bună, ceea ce ne și dorim în această perioadă – pentru că suntem înaintea finalei, ca să spun așa, de la Filiaşi. Vom aborda meciul cu maximă seriozitate, cu aceeași determinare, pentru a ne antrena foarte, foarte bine cu acest joc. Pentru perioada care urmează tot lotul este aproape valid. Singurul jucător care în continuare nu este la un potențial maxim din punct de vedere fizic este Dudea, dar el se antrenează și, în mod sigur, voi apela și la el pe parcursul jocului.

În ceea ce priveşte primul joc de baraj, am văzut echipa din Filiași la Deva. Am fost personal ca să-i văd. O echipă interesantă, cu jucători buni, chiar mi-au lăsat o impresie plăcută. Linia de mijloc, o linie foarte, foarte laborioasă, să spun așa, o echipă organizată, determinată. Spiritul oltenesc de a produce fotbal se simte la această echipă și nu întâmplător sunt pe locul doi – și nu întâmplător au câștigat la Deva, unde în prima repriză au produs un fotbal de calitate, foarte, foarte bun. Drept dovadă, rezultatul de la pauză, când conduceau cu 2-0. Dar cred că în acest moment, dacă noi rămânem focusați și determinați în ceea ce facem, avem toate șansele și dreptul de a spera să trecem mai departe. E mai bine că jucăm primul meci acolo. Ne dorim ca să rezolvăm problema încă de la Filiaşi, dar trebuie să fim foarte atenți, pentru că se joacă două meciuri, și în astfel de meciuri sunt posibile orice surprize, să spun așa. Nu îmi doresc să am parte de asemenea surpriză, am încredere în jucători, sunt focusați pentru ceea ce urmează, dar una peste alta, întâlnim un adversar deloc abordabil, adică un adversar care în mod sigur își doreşte foarte, foarte mult să treacă mai departe. Dar, încă o dată, trebuie să ne respectăm statutul și blazonul, pentru că ne dorim foarte, foarte mult să trecem de Filiași.

Partida CSC Ghiroda şi Giarmata Vii-CSM Reşiţa se dispută vineri, 19 mai, de la ora 18.00. În celălalt meci al rundei, Şoimii Lipova joacă acasă, de la aceeaşi oră, cu Crişul Chişineu-Criş.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles