CSM Reşiţa are un nou antrenor! Flavius Stoican: “Vreau să pregătesc o echipă la care managerul manageriază, iar antrenorul antrenează”

Echipa de fotbal CSM Reşiţa îşi continuă aventura în Liga a II-a sub comanda unui nou antrenor. Flavius Stoican a fost prezentat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de responsabilii rossonerilor. La prima întâlnire cu jurnaliştii, tehnicianul de 46 de ani a vorbit despre motivele care l-au determinat să accepte propunerea Reşiţei:

“Unul dintre motive: acum ceva timp, eu am declarat – după o experiență la un club din Liga I – că aș vrea să merg la o echipă de fotbal, sau la un club de fotbal în care managerul manageriază, galeria cântă și susține echipa, iar antrenorul antrenează. Am vorbit cu Cristi Bobar și m-a asigurat de acest lucru. Un alt motiv a fost faptul că, atunci când am venit la meciul în care echipa locală i-a învins pe cei din Dumbrăvița, am văzut un potențial la acești băieți, o dorință de afirmare.  Am văzut într-adevăr o echipă, chiar dacă au fost și momente mai delicate, mai dificile. Ei au revenit după ce au fost conduşi. Rar se întâmplă ca o echipă românească, după ce este condusă, să mai revină. Ei, lucrul acesta eu l-am văzut la meciul de sâmbătă și a fost poate cireașa de pe tort.Gândul meu a fost ca să vin la această echipă.

Nu în ultimul rând, cred că trebuie să avem răbdare. Am avut o discuție și cu Cristi Bobar și mi-a garantat că se va avea răbdare, pentru că nu pot face minuni peste noapte, cu toate că eu îmi doresc ca începând de mâine să îi batem pe toți toți adversarii. Fotbalul este imprevizibil. Marea majoritate a oamenilor din sport vedeau această echipă nu foarte bine din punct de vedere al clasamentului și nu vreau să mă ascund după cuvinte – dar ambiția mea este să demonstrăm că nu suntem o echipă no name. Suntem o echipă care contează enorm în Liga a 2-a și nu numai. O echipă cu un nume, o echipă cu jucători tineri – și vreau să îi mulțumesc și eu pe această cale lui Călin Cheregi(…) Nu vreau să-l las deoparte pe Leo Doană, pentru că şi datorită lui sunt la echipă jucători din centrul de copii și juniori. Adică, sunt niște lucruri care mie îmi dau încredere și atunci vreau să demonstrăm tuturor că se poate.

Ca vă spun sincer, sunt oameni din sport care m-au întrebat: unde mergi, la Reșița? Ce să faci acolo? Nu, eu vreau să demonstrez. În general ascult opinii, dar deciziile le iau eu. Aşa că am decis să merg la această echipă, să dau tot ce pot  împreună cu jucătorii.”

Despre situaţia CSM-ului a vorbit primarul Ioan Popa, care a apreciat că Flavius Stoican e antrenorul potrivit pentru Reşiţa, în actuala conjunctură.

“Suntem la începutul unui campionat, au trecut trei etape. Am început destul de poticnit, cu stângul aș spune – chiar dacă ceea ce s-a întâmplat în campania de pregătire în Slovenia a fost foarte încurajator pentru noi. Am întâlnit două echipe de Liga a 2-a și una de Liga I, pe care le-am învins în Slovenia, și am făcut egal cu echipa condusă de Olăroiu – ceea ce ne-a dat speranța că putem să plecăm puternic. Au venit într-adevăr foarte mulți jucători noi în pauza asta competițională. Am încercat să strângem un pic rândurile și să aducem jucători noi, dar probabil aceştia nu s-au acomodat foarte bine. Aș vrea să nu trec peste mulțumirile pe care vreau să i le aduc lui Călin Cheregi, pentru că, practic, prin efortul lui am ajuns în Liga a 2-a cu o echipă  foarte modestă. După plecarea lui Dan Alexa, cam jumătate din echipă s-a dus – și, fără fițe, fără ifose, ne-am văzut de drum și am reușit să promovăm. Îi mulțumesc lui Călin – ca o paranteză, i-am și transmis faptul că el este încă binevenit la centrul de copii și juniori. Este un om care are un spirit pedagogic foarte bun și ne-ar fi de mare folos. O să-l mai abordez zilele acestea, poate reușesc să-l determine să-și revizuiască opțiunile și să vină iar alături de noi.

Cât despre Flavius Stoican, despre experiența dânsului nu cred că e cazul să vorbesc eu aici, mă bucur că a acceptat, deoarece cunoaște clubul reșițean, a mai fost la noi. Cred că e persoana cea mai potrivită în acest moment, pentru că eu simt că jucătorii au nevoie de un antrenor cu experiență, un antrenor care să aibă o anumită autoritate morală, o anumită forță. Românii, ca o paranteză, se pare că nu funcționează ca nemții. Românii sunt un popor care reacționează bine la stimuli emoționali. Ați văzut, și când se întâmplă să ia câte un gol, sunt prăbușiți, e greu să-i readuci într-o stare rezonabilă. Cred că Flavius Stoican are capacitatea de a-i ține în priză și intensiune. Îi mulțumesc că a acceptat să vină alături de noi.”

În cursul aceleiaşi conferinţe de presă a fost semnat contractul de sponsorizare prin care Aquacaras oferă clubului un sprijin financiar consistent pentru actualul sezon. Este vorba despre suma de 100.000 de lei pe lună, a precizat directorul Aquacaraş, Aurel Filipescu.

În plan sportiv, CSM Reşiţa pregăteşte acum jocul din etapa a patra. Sâmbătă, echipa rossoneră condusă de Flavius Stoican va încerca să obţină un rezultat pozitiv pe terenul formaţiei Csikszereda Miercurea Ciuc.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles