CSM Reşiţa a plecat neînvinsă de la Filiaşi. Calificarea se joacă sâmbătă în Valea Domanului

CSM Reşiţa rămâne favorită la calificare, după manşa-tur a primului baraj pentru promovarea în Liga a II-a. Meciul disputat în deplasare la ACSO Filiaşi a început perfect pentru gazde, care conduceau cu 2-0 după numai un sfert de oră. Primul gol a căzut în minutul 3, când Baidoo a profitat de o gafă a portarului Zimmermann şi a marcat în poarta goală. Avantajul a fost majorat pe contraatac de acelaşi Baidoo în minutul 13.

Reşiţa a replicat după numai 7 minute cu reuşita lui Marian Drăghiceanu. Servit excelent de Robert Petre, decarul CSM-ului a pătruns în careu, a driblat şi portarul advers şi a înscris golul care a făcut să renască speranţele în tabăra reşiţeană. În minutul 38 a venit şi golul egalizator, marcat de Sebastian Velcotă cu un şut din marginea careului. În partea a doua a întâlnirii, jocul a fost relativ echilibrat, dar tabela nu s-a mai modificat. ACSO Filiaşi-CSM Reşiţa, scor final 2-2 – rezultat care menţine formaţia reşiţeană în postura de favorită la calificarea pentru barajul al doilea. Antrenorul rossonerilor, Călin Cheregi:

„Un meci viu disputat, exact cum ne-am așteptat. Știam ceea ce joacă adversarul – tranziția imediată pe Baidoo. Din păcate, am început de la 2-0 pentru ei. Trebuie să revăd încă o dată jocul. Clar este că nu ne așteptam la așa ceva, pentru că avem jucători cu experiență, care nu ar trebui să greşească astfel, dar se întâmplă să greșești. Una peste alta, sunt greșeli umane și firești care se produc în fiecare meci – însă, din păcate, în momentul în care portarul greșește, se punctează. Dar trebuie să luăm și părțile pozitive. Am avut puterea să revenim. Am intrat cu 2-2 la pauză, în schimb în repriza a doua a fost prea puțin fotbal. Trebuie să facem o analiză foarte clară și amănunțită, pentru că urmează un retur foarte disputat acasă. Nu este deloc încheiat acest duel de baraj și sunt convins că ne așteaptă un meci foarte greu”, a declarat principalul rossonerilor.

De remarcat că la retur ACSO Filiaşi va fi lipsită de aportul atacantului Baidoo. Vârful de lance din ofensiva doljeană a luat al doilea galben în minutul 80 al întâlnirii.De cealaltă parte, antrenorul Victor Naicu a criticat arbitrajul şi a apreciat că elevii săi au jucat de la egal la egal cu favorita din Reşiţa:

„Cred că ne-am ridicat la nivelul competiției, la nivelul echipei din Reșița. Chiar dacă plecam cu șansa a doua, știam că putem să le facem față, pentru că suntem o echipă care știm să jucăm meciurile decisive și cred că asta s-a văzut pe teren. Din păcate, cred că arbitrajul a stricat spectacolul fotbalistic, sunt de părere că a fost depășit de joc – sau rău intenționat. Cu puțină atenție, pe finalul jocului puteam să câștigăm. Cred că în multe momente am fost peste adversarii noștri. Mergem să ne vindem scump pielea la Reșița.”

ACSO Filiași: Constantinescu – Calu, Stăiculescu, Voinescu, Scuturoiu, Bălașa, Chirițoiu, Armășelu, Rogoveanu, Vulpe, Baidoo. Rezerve: Enache – Paliu, Militaru, Călin, Crețu, Eshun, Udrea, Fotescu, Manolache. Antrenor: Victor Naicu


CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Szijj, Ardei, Rimovecz, Velcotă, Popescu, Petre, Negru, Drăghiceanu, Aboubakar. Rezerve: Căpățână – Pop, Domil, Dudea, Dane, Fota, Trancă, Breșneni, Gomboș. Antrenor: Călin Cheregi


Returul CSM Reşiţa-ACSO Filiaşi se dispută sâmbătă, 27 mai, de la ora 17.30, pe arena Mircea Chivu din Valea Domanului. În celălalt duel dintre fruntaşele seriilor 7 şi 8, CSM Deva s-a impus cu 1-0 pe terenul Şoimilor din Lipova.

Cele mai citite

Related Articles