CSM Reșița a disputat primele două amicale din Antalya. Flavius Stoican: “Sunt mulțumit, lucrăm ca să fim 100% pregătiți pentru meciul cu Steaua”

Divizionara secundă de fotbal CSM Reşiţa a disputat primele două jocuri amicale programate în cantonamentul din Antalya. În cel dintâi meci, fotbaliştii rossoneri au înfruntat colega de eşalon Ceahlăul Piatra Neamţ, care s-a impus cu 3-2. Reşiţenii au condus la pauză cu 1-0 prin golul marcat pe contraatac de Drăghiceanu în minutul 33, dar gruparea moldoveană a întors rezultatul în debutul reprizei secunde, graţie golurilor reuşite de Neicuţescu (51), Llullaku (53) şi Onişa (58). Al doilea gol al Reşiţei a fost marcat de Mediop, care a stabilit scorul final în minutul 85.


În cel de-al doilea amical, rossonerii şi-au măsurat forţele cu Wieczysta Cracovia – fruntaşa ligii a III-a din Polonia. Formația reșițeană a câștigat partida cu scorul de 4-2, golurile CSM-ului fiind marcate de Alfred Mensah, Mediop Ndiaye, cu două reușite, și Ciprian Rus. Concluziile antrenorului Flavius Stoican după primele două teste din Antalya:

“Sunt două meciuri pe care le-am disputat după foarte mult timp pe terenuri de iarbă, am marcat multe goluri, dar am și primit, am fost și multe ocazii ratate, dar și greșeli. Am dat minute tuturor jucătorilor în aceste două meciuri amicale, de acum intrăm în linie dreaptă pentru a pregăti partida oficială care ne așteaptă. Chiar dacă mai avem încă cel puțin două meciuri amicale, ne pregătim pentru partida cu cei de la CSA Steaua. Acum am văzut unde am făcut greșeli şi unde mai avem de lucrat ca să le reparăm – să încercăm ca la ora mediului cu Steaua să fim sută la sută, așa cum îmi doresc. Am dat credit și minute inclusiv jucătorilor foarte tineri, pentru că de asta i-am și luat în cantonament. Vom mai avea cel puţin două amicale, încă suntem în discuții pentru a mai disputa un al treilea meci. Tinerii vor mai avea minute pe teren – dar la fel de adevărat este că trebuie să ne axăm acum pe creşterea nivelului fiecarui jucător în parte. Suntem conștienți că fără muncă nu putem să ne atingem obiectivul, dar până la urmă ceea ce mă bucură este faptul că reușim să marcăm goluri. Acum suntem atenți să încercăm să reparăm greșelile, să nu mai primim cu ușurință goluri, pentru că au fost câteva pe care le-am primit din faze fixe și vrem să lucrăm la acest aspect. De asemenea, vreau să nu mai ratăm cu atâta seninătate. În ceea ce privește jucătorii tineri, au entuziasm, dar s-a adunat într-adevăr și la ei o stare de oboseală, pentru că au fost zile cu câte două antrenamente.

Cât priveşte un prim unsprezece de bază, vreau să spun că fiecare jucător în parte are șansa lui, până la urmă important este ca să-i văd focusaţi la antrenamente și să conștientizeze atunci când greșesc, ca să putem să reparăm – şi atunci trebuie lucrat și pe partea psihologică, trebuie lucrat și din punct de vedere tactic și tehnic. Încă nu am definitivat un prim unsprezece, pentru că mai sunt meciuri și se poate întâmpla orice – dar, în mare parte, știu ce potențial au jucătorii și atunci le dau încredere tuturor. Până la urmă, ei își aleg tricoul de titular, în urma evoluțiilor din meciurile amicale și în urma antrenamentelor pe care le susțin. Pe ansamblu, sunt mulțumit de cele două teste, de evoluțiile lor. Chiar dacă în amicalul contra celor de la Ceahlăul am pierdut, la pauză am avut 1-0 și a fost un meci echilibrat. În debutul reprizei secunde, au avut cei de la Ceahlăul zece minute în care au reușit să marcheze, dar e drept că am făcut și schimbări la pauză. Suntem realiști, dacă mergeau toate ca pe roate poate picam în extrema cealaltă. Așa, suntem conștienți că mai avem de muncă. Gândul meu este ca atunci când reîncepe campionatul să fim sută la sută conectați, sută la sută focusați, sută la sută din punct de vedere fizic, tehnic, tactic – să fim pregătiți pentru primul meci oficial.”


La meciul cu polonezii au fost utilizați următorii jucători:
În prima repriză: Ionuț RUS – Bogdan SZIJJ, Flavius CEGA, Elton DA SILVA, Vlad CHERA, Mihai DOLGHI, Francisc CRISTEA, Andrei LASCU, Alexandru NEGRU (Cristian DOMIL), Alfred MENSAH, Ciprian RUS


Repriza a doua: Paul MEREU – Bogdan SZIJJ, Alin DUDEA, Alexandru SABĂU, Nicușor FOTA, Gabriel GOMBOȘ, Luca NAPOLEONE, Mihai DOLGHI, Denis FĂRĂGĂU, Cristian DOMIL, Mediop NDIAYE. Au mai jucat: Marian DRĂGHICEANU, Erico DA SILVA, Ianis DOANĂ, Andrei BURLACU, Robert BURLACU-LUCA


În ultimele două zile de cantonament, CSM Reşiţa va mai disputa două amicale. Pe 15 februarie e programat jocul cu SGV Freiberg, care evoluează în Liga Regională Sud-Vest a Germaniei – iar o zi mai târziu, rossonerii vor înfrunta satelitul echipei maghiare de primă ligă Kisvarda Master Good. CSM Reșița ar putea disputa și un al cincilea amical, care nu a fost deocamdată stabilit.

foto: facebook CSM Resita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles