CSM Lugoj a depășit Steaua și Dinamo la gimnastică artistică

Clubul Sportiv Municipal Lugoj și-a adăugat în palmares o nouă performanță remarcabilă în disputa cu marile forțe ale gimnasticii românești. Sportivii lugojeni au urcat pe prima treaptă pe podium la Campionatul Național al Reprezentativelor de Club, desfășurat la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, devenind astfel noua campioană a țării pe echipe la băieți, transmite Ion Moldovan.

CSM Lugoj, reprezentat de Rafael Szabo, Odin Kalvo, Pietro Gianchino și Stian Skjerahaug, a totalizat 233 de puncte, cu 80 de sutimi mai mult decât a doua clasată Dinamo București și cu 85 de sutimi mai mult decât Steaua București.

La sol, gimnaștii lugojeni au obținut 39,900 puncte, la cal cu mânere 38,550, fiind aparatul la care au evoluat cel mai bine pe echipe, la inele 39,050, la sărituri 39,950 la paralele 39,550 și la bară fixă 36,000.

La individual compus s-a remarcat Pietro Gianchino, care a luat argintul, cu 78,100 puncte, cu 1,750 puncte mai puțin decât al doilea clasat, Cristian Bațagă, de la CSM Bistrița 2, și cu 3,600 puncte la distanță de aur, obținut de Andrei Muntean, de la CS Dinamo București.

La competiţie s-au înscris 60 de sportivi, 25 la feminin şi 35 la masculin. Printre cele mai importante prezenţe în concursul masculin au fost Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și fraţii Gabriel şi Robert Burtănete, în timp ce la feminin au fost Denisa Golgotă, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, dar şi micuţe din programul ”Ţară, ţară, vrem campioane!”.

Sâmbătă, 7 septembrie, între 16-18 se va desfăşura concursul feminin, iar duminică, 8 septembrie, între orele 10-13, vor avea loc finalele pe aparate.

sursa foto:Ion Moldovan