CSM București, învinsă din nou de Gyor în Liga Campionilor

59

CSM București, deținătoarea trofeului, a fost învinsă din nou de formația maghiară Gyori Audi ETO KC, cu scorul de 33-25 (11-13), vineri, în deplasare, într-un meci din Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana Europei a capotat din nou, după o repriză secundă catastrofală, ca și în meciul de la București, când a intrat la pauză cu un avans de patru goluri, iar apoi a cedat la trei goluri (24-27).

CSMB a început bine meciul și a condus cu 3-1 (min. 9), 4-2 (11), 5-3 (13), 6-4 (14), 7-5 (19), apoi a încasat trei goluri la rând, 7-8 (21). Echipa antrenată de danezul Vestergaard a avut un final foarte bun de repriză și a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 13-11.

Deși a început partea a doua cu atacul și cu superioritate numerică, CSMB nu a reușit să se desprindă, dimpotrivă, a greșit tot mai mult, în atac și apărare, gazdele au prins curaj și au marcat gol după gol, egalând, 15-15 (36), iar apoi preluând conducerea: 18-17 (39), 24-21 (48). În ultimele zece minute, echipa română a căzut total și nu a mai reușit să înscrie până pe final. În ultimele zece minute, CSMB a marcat două goluri și a primit opt.

Echipa bucureșteană a ratat și trei aruncări de la 7 metri, cea mai bună jucătoare de pe teren fiind fără îndoială portarul gazdelor, Eva Kiss.

De remarcat că Gyor, echipă învinsă de CSMB în finala Champions League în sezonul trecut, a jucat fără pivotul norvegian Heidi Loeke, care e însărcinată și nu va mai juca în acest sezon.

Au evoluat echipele:
Gyor: Eva Kiss — Dorina Korsos, Nora Moerk (11 goluri), Anita Goerbicz (3), Eduarda Amorim Taleska (4), Adrienn Orban (2), Cornelia Groot (3), Yvette Broch (5), Bernadett Bodi (2), Gabriella Toth (3). Antrenor: Ambros Martin.

CSM București: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic — Isabella Gullden (2), Camille Ayglon Saurina (2), Aurelia Brădeanu (2), Linnea Torstensson (2), Carmen Martin (3), Oana Manea, Gnonsiane Niombla (7), Anastasia Lobaci (1), Majda Mehmedovic (6). Antrenor: Jakob Vestergaard.

Au arbitrat suedezii Mirza Kurtagic și Mattias Wetterwik. Delegat EHF a fost macedoneanul Dragan Nacevski.
Gyori Audi ETO KC, antrenată de noul selecționer al naționalei României, Ambros Martin, ocupă primul loc în clasamentul grupei, cu 8 puncte, și și-a asigurat calificarea în grupele principale. Pe locul secund se află Rostov, cu 2 puncte, CSM București este a treia, cu 2 puncte, iar FC Midtjyllandocupă ultimul loc, cu 2 puncte.

Duminică va avea loc meciul FC Midtjylland — Rostov.

CSM București, care riscă să fie eliminată din competiție, va juca următorul meci în deplasare cu Rostov, pe 11 noiembrie.

AGERPRES