CS Muncitoresc Reşiţa, pe calea victoriei! Şahiştii reşiţeni au un singur obiectiv: promovarea

CS Muncitoresc Reșița a început în forță actualul sezon al Diviziei B la şah pe echipe! În primele două etape, reşiţenii au două victorii la scor maxim: 4-0, acasă, cu concitadina CS Talbot Reșița, apoi în deplasare, la Arad, cu ACS Vados 3. Alexandru Tunaru, Christian Tamaş, Alex Korcsek, Dinu Simi Suciu şi Alin Stîngu sunt jucătorii care au performat pentru CS Muncitoresc Reşiţa.

“După aceste rezultate echipa reșițeană s-a instalat în fotoliul de lider, obiectivul nedisimulat – promovarea în Divizia A – fiind astfel mai aproape. Dar până atunci, urmează în runda a IV-a meciul decisiv. Pe 15 octombrie, reşiţenii vor înfrunta tot la Arad echipa ACS Vados 2 (echipă evident mai bună decât colega de club). Echipa câștigătoare va fi pe primul loc și va promova în Divizia A. Reșițenii au pentru această întâlnire și varianta meciului egal, căci echipele arădene au remizat în prima rundă”, se arată în comunicatul transmis de preşedintele A. J. Şah Caraş-Severin, Mihai Bolintiş.
Tot la final de august, tradiționalul turneu internațional de la Miercurea Ciuc i-a oferit lui Daniel Cristian Pădurean şansa de a confirma progresul din ultima perioadă. Echipierul CS Muncitoresc Reșița a ocupat în final locul cinci – un rezultat excelent, mai ales că și după acest turneu Pădurean a câștigat puncte ELO.
Săptămâna aceasta s-au desfăşurat la Sala Polivalentă din Reşiţa şi întrecerile etapei a XXVII-a a TOP BLITZ 2022. Bolintiș și Korcsek doreau să câștige etapa, dar Pădurean, proaspăt întors de la Miercurea Ciuc, le-a stricat ziua învingându-i pe amândoi și câștigând clar etapa. În clasamentul general, Bolintiș conduce detașat cu 67,5 puncte. El este urmat de challenger-ul Alex Korcsek. Pe poziția a treia s- instalat Alin Stîngu, care nu mai pare dispus să cedeze acest loc lui Gheorghe Hock. Grație victoriei de etapă, Pădurean a urcat pe locul V, deși nu are nici o treime din etape jucate! Îl urmează Gheorghe Stroescu și Valentin Văduva. O ediție în care în orice duel este și un junior!

De același autor

Related Articles