Fosta mare atletă Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton în 2008, e gata să candideze anul viitor  pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, care este ocupată în prezent de Florin Florea.

Multipla medaliată în probele de maraton şi semimaraton se află în această perioadă într-un periplu prin ţară. Ea vizitează cluburile de atletism, pentru a se edifica asupra condiţiilor în care care se pregătesc sportivii români.

„Este o ocazie importantă pentru mine. Vreau să merg pe la toate cluburile de atletism din ţară, să văd în ce condiţii de pregătesc atleţii noştri, copiii, viitori campioni ai României, pentru că este important să le creăm condiţii copiilor şi sportivilor de performanţă. (…) Sper să am timp să ajung pe la toate cluburile de la noi din ţară. Sunt 251 de cluburi la noi în România. (…) Sper să ajung la toate şi să văd ce condiţii au fiecare club şi să putem să îmbunătăţim condiţiile pentru fiecare în parte”, a declarat pentru AGERPRES  Constantina Diţă.

Ea a adăugat că e nevoie de baze sportive mult mai bune şi mai numeroase, în condiţiile în care, în Statele Unite, de exemplu, fiecare liceu are un teren cu pistă de atletism. Fosta campioană olimpică a precizat că, dacă va ajunge preşedinte al FRA, şi-ar dori să creeze condiţii cât mai bune de pregătire pentru atleţi, în condiţiile în care atletismul din România se află pe o pantă descendentă. De asemenea, Constantina Diţă are în vedere construirea unui stadion ce ar putea găzdui competiţii internaţionale.

foto: FRA