Concursuri sportive pentru copiii din Reșița și Pancevo angrenați în proiectul transfrontalier ”Eficiență energetică”

Zeci de elevi din Pancevo și Reșița vor participa la concursuri de înot, alergare și de biciclete, în cadrul proiectului transfrontalier ”Eficiență energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”. Pe lângă aceste concursuri copiii vizitează Grădina Zoologică din Reșița și vor viziona împreună filmul Regele Leu, care rulează la Cinema Dacia din municipiu.

Despre vizita oaspeților sârbi în Reșița a oferit detalii Miriam Vîlceanu, manager financiar la proiectului:

30 de elevi din Pancevo au venit la Reșița pentru o confruntare amicală și socializare cu elevii reşiţeni. Concursul de ștafete se va desfăşura marți, 30 iulie, în intervalul orar 9:00-11:00 şi constă în întrecerea a două echipe formate din 30 elevi din fiecare oraş, câte 10 pentru fiecare probă de ştafetă ( înot, alergare – traseu biciclete). Elevii înscrişi la proba de înot vor efectua o tură de bazin, după care vor preda ştafeta în holul bazinului colegilor înscrişi pentru proba de alergare. Aceştia se vor deplasa pe trotuarul din faţa Spitalului Judeţean, până la intrarea în baza sportivă Gloria, unde elevii înscrişi pentru traseul de biciclete preiau ştafeta şi continuă întrecerea cu traseul de biciclete.

În cadrul proiectului ”Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, Complexul Municipal de Sport şi Sănătate Ioan Schuster  din Reşiţa este dotat cu 90 de panouri solare.

Proiectul propune o serie de investiții în infrastructură și echipamente pentru protecția mediului și utilizarea durabilă a resurselor naturale. În urma acestei investiți, cel mai mare avantaj îl reprezintă reducerea cheltuielilor pentru încălzirea apei menajere și a celei din bazin, cu aproximativ 50%.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, iar în urma acestuia vor avea de beneficiat atât cetăţenii municipiului Reşiţa, cât şi cei ai Municipalităţii din Pancevo.

Sursa foto: Miriam Vâlceanu

Cele mai citite

Related Articles