CM Qatar: Croaţia şi Brazilia, calificate în sferturi

La Mondialul de fotbal din Qatar a fost din nou o zi a favoritelor. În primul meci, Croaţia s-a impus, nu fără emoţii, în faţa Japoniei, care a arătat că locul I obţinut în grupa E n-a fost o întâmplare. Samuraii albaştri au deschis scorul prin Daizen Maeda, în minutul 43, dar vicecampioana mondială în exerciţiu a egalat după pauză, în minutul 56, prin Ivan Perisic. 1-1 a fost după 90 de minute – iar tabela nu s-a modificat nici după reprizele de prelungire, astfel încât soarta calificării în sferturi s-a jucat la loviturile de departajare. Iar aici, eroul croaţilor a fost portarul Livakovic, care a apărat trei penaltiuri. S-a terminat 3-1 pentru Croaţia, care a făcut însă o mare risipă de efort pentru a trece de ambiţioasa naţională japoneză.


Meciul al doilea a adus faţă în faţă selecţionatele Braziliei şi Coreei de Sud. Cea mai titrată naţională a lumii a făcut o primă repriză excepţională, la finele căreia conducea deja cu 4-0. Vinicius Junior, Neymar, din penalty, Richarlison şi Lucas Paqueta au semnat reuşitele braziliene. La adăpostul celor patru goliri, Selecao n-a mai forţat în repriza a doua, în care coreenii au înscris golul de onoare, prin Seung-ho. Brazilia s-a impus cu 4-1 şi îşi continuă aventura la Cupa Mondială.


Croaţia şi Brazilia se vor întâlni în sferturi pe 9 decembrie, de la ora 17.00. Marţi, 6 decembrie, sunt programate ultimele două optimi de finală: de la ora 17.00, Marocul întâlneşte Spania, iar de la 21.00 Portugalia înfruntă selecţionata Elveţiei.

Cele mai citite

Related Articles