CM Qatar: Croaţia a câştigat bronzul, Franţa şi Argentina luptă azi pentru trofeu

Selecţionata Croaţiei a câştigat medaliile de bronz la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-1, sâmbătă, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în finala mică a competiţiei.


Vicecampioana mondială din 2018 s-a impus meritat în faţa revelaţiei Maroc, care a rămas fără suflu pe linia de sosire. Josko Gvardiol (7) şi Mislav Orsic (42) au înscris pentru echipa antrenată de Zlatko Dalic, în timp ce Achraf Dari (9) a marcat golul echipei africane.


Croaţia a reuşit o nouă performanţă remarcabilă la Cupa Mondială, clasarea pe locul trei, la fel ca la ediţia din 1998. În 2018, croaţii au încheiat Mondialul pe poziţia a doua, după o finală pierdută contra Franţei.


Marocul este prima echipă africană care a atins semifinalele Cupei Mondiale, iar selecţionerul Walid Regragui este primul antrenor arab care conduce o echipă naţională în faza eliminatorie a Cupei Mondiale.
Marocanii nu au primit gol de la un adversar la ediţia din Qatar până în semifinale, singurul gol încasat până atunci fiind autogolul lui Nayef Aguerd în meciul cu Canada.


Astăzi se dispută meciul cu trofeul pe masă: Argentina şi Franţa se vor înfrunta pentru titlu la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Partida va începe la ora 17:00, pe Lusail Iconic Stadium din Lusail.
În optimi, argentinienii au dispus cu 2-1 de Australia, iar în sferturi echipa condusă de Lionel Scaloni Argentina a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Olanda. Calificarea în finală a fost obţinută după un clar 3-0 în faţa Croaţiei.
Franţa a avut o prestaţie foarte bună în optimi, câştigând cu 3-1 în faţa Poloniei, dar în sferturi a s-a impus cu emoţii, 2-1 contra Angliei. În semifinală, campioana mondială en-titre a câştigat cu 2-0 în faţa revelaţiei Maroc.
Argentina şi Franţa s-au întâlnit de 12 ori până acum. În duelurile directe, sud-americanii au 6 victorii. Franţa a câştigat trei meciuri, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate.


foto: facebook

Cele mai citite

Related Articles