CM de handbal feminin: Florentin Pera îşi laudă elevele după debutul reuşit contra selecţionatei din Chile

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial găzduit de Danemarca, Norvegia şi Suedia. Tricolorele au obţinut o victorie clară, 44-19, în faţa echipei din Chile. Selecţionerul României, Florentin Pera, a declarat la final că formaţia sa a fost cu siguranţă mai bună şi s-a arătat satisfăcut de succesul elevelor sale.

“România a fost echipa mai bună astăzi, în opinia mea. Am jucat foarte bine în prima repriză şi la finalul ei am reuşit să avem un avantaj bun care ne-a ajutat practic să închidem meciul. Sunt satisfăcut de această victorie şi mă bucur că am reuşit să dau ocazia să intre la toate jucătoarele”, a declarat Pera în conferinţa de presă de la finalul partidei.

Florentin Pera a subliniat că din acest moment el şi jucătoarele sale se concentrează numai pe următorul meci, cel cu Serbia.

“Am început bine acest Campionat Mondial, atmosfera în echipă este bună, iar acum suntem concentraţi pe următorul joc, cel cu Serbia”, a explicat Pera, citat de Agerpres.

Tot ieri a avut loc loc şi celălalt meci al grupei, dintre Danemarca şi Serbia. Nordicele s-au impus cu 25-21, după un meci mai echilibrat decât o arată scorul, pentru că sârboaicele au condus pe tabelă timp de 50 de minute.

România va întâlni în următoarele partide Serbia (3 decembrie, ora 19.00) şi Danemarca (5 decembrie).

Primele trei clasate în grupe vor obţine calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlu mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles