Clubul Mystic se bucură de primul aur mondial! Alex Holecz: “Mă bucur că am reuşit să rupem lanţul locurilor doi”

Cea mai preţioasă medalie din istoria clubului de dans sportiv Mystic a fost obţinută chiar în România! După două medalii de argint, perechea reşiţeană Marius Pădurean-Adelina Stanciu a cucerit, în sfârşit, un titlu de campioană a lumii. S-a întâmplat la Campionatele Mondiale de la Sibiu, acolo unde talentaţii dansatori de la Mystic au urcat pe prima treaptă a podiumului la juniori 2 Standard. Despre succesul de la Mondial vorbeşte preşedintele-antrenor al clubului Mystic, Alexandru Holecz.

“Într-adevăr, acest Campionat Mondial s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru noi. Iată că, după ce în 2023 au cucerit două titluri de vicecampioni mondiali – unul la Zece Dansuri și altul la secţiunea Latino – Marius şi Adelina au reușit să câștige titlul de campioni ai lumii la Standard. Şi nu doar să câștige, ci să o facă de o manieră convingătoare, reuşind să câștige fiecare dans cu majoritate de locuri întâi de la toți arbitrii oficiali ai competiției. Acest Campionat Mondial a avut la start 54 de perechi din 30 de țări ale lumii. Probabil unele țări au considerat de prisos să-și trimită perechile la concurs, neavând șanse – și astfel se explică această lipsă a unor țări de pe mapamond.

Ce pot spune este faptul că România a organizat acest Mondial în special având speranța că perechile românești se vor clasa în finale – și de aici dorința Federației Române de Dans Sportiv de a organiza un Campionat Mondial la Sibiu, pentru că nu este deloc ușor, iar costurile sunt imense. Ambele perechi ale României s-au calificat în finala mondială, cealaltă pereche fiind clasată pe locul 5. Marius cu Adelina au luat titlul mondial – iar acest succes este încununarea întregii munci din acest an și, bineînțeles, din toți anii care sunt în spate, pentru că această pereche are nouă ani de zile de activitate împreună.

Atmosfera a fost una incredibilă, Sala Transilvania de la Sibiu a fost arhiplină, iar ce m-a surprins foarte plăcut a fost faptul că spectatorii români au rămas chiar și după ce perechile pe care ei le susțineau în alte competiții au ieşit din concurs.

Publicul a rămas să-i susțină pe reprezentanţii României la Campionatul Mondial de juniori doi. Ambele perechi românești au avut o susținere pe care eu unul nu am mai văzut-o până în prezent. Sincer să fiu, nu m-am așteptat ca sala de la Sibiu să aibă atâta public, pentru că, fără a jigni, educația la noi în țară încă lasă de dorit pe partea de arte și cultură – pentru că dansul, cu toate că este declarat un sport, are la bază arta. Mai mult de atât, intrarea a fost destul de scumpă, 150 de lei biletul de persoană.

 Ce pot spune eu este că sunt foarte încântat de faptul că am reușit să rup odată lanțul locurilor doi, ca să spun așa. Atât Marius şi Adelina, cât și cât şi perechea Bogdan Kostner-Andreea Dumitru au fost vicecampioni de fiecare dată – iar acum seria de locuri doi a fost întreruptă de această medalie de aur.

Câteva secvenţe de la Mondial şi declaraţiile celor doi campioni mondiali pot fi urmărite aici.

În paralel cu acest Campionat Mondial  a avut loc la Sibiu cea mai prestigioasă competiție anuală la nivel internațional, și anume, Transylvanian Grand Prix – o competiție la care s-au adunat peste 400 de perechi din întreaga țară, și nu numai. Noi am fost prezenți cu Bogdan și Andreea la WDSF tineret, unde ei au reușit să câștige competiția în totalitate, în sensul că au câștigat toate dansurile din finala acestei categorii.  De asemenea, am fost prezenți și la nivelul de performanță medie cu perechile noastre de clasă.

Denis Curescu și Alexandra Afumatu, o pereche de clasă hobby junior I a reușit să câștige această categorie. De asemenea,  perechea David Cocoș și Iris Bejinariu a reușit să câștige clasa E, copii II, adică 10-11 ani, iar perechea de juniori II Andi Adam și Alessia Sabo a reușit să obțină  medalia de bronz la această categorie.

Este fantastic că am avut calificări în finale 100%  din tot ce am avut ca participare – și iată că toate aceste calificări în final s au încheiat cu medalii.  Bilanţul este aşadar de trei medalii de aur, una de bronz și un titlu de campion mondial. Participarea la o asemenea competiție e costisitoare, deplasarea  sportivilor a fost cofinanțată de Consiliul Județean Caraș-Severin prin programul “Sportul pentru Toți”, unde am aplicat printr-un proiect pe care an de an încerc să îl scriu conform cerințelor și nevoilor noastre. De asemenea, la deplasarea legată de campionatul mondial o parte din costuri au fost acoperite și de  Federația Română de Dans Sportiv.”

Pentru clubul Mystic emoţiile continuă. În weekend, perechea Bogdan Kostner-Andreea Dumitru va concura la Mondialul de tineret Latino din Armenia.

Cele mai citite

Related Articles