Circuitul profesionist feminin de tenis a anunţat calendarul competiţional pentru prima jumătate a anului

WTA şi-a oficializat calendarul competiţional până la turneul de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie), confirmând în special desfăşurarea turneelor WTA 1000 la Dubai, Miami, Madrid şi Roma, informează Agerpres.

Întrucât sezonul în WTA începe în Abu Dhabi miercuri, şi doar turneele din primele şapte săptămâni ale anului 2021 erau cunoscute, organismul care gestionează circuitul feminin a încercat să ofere jucătoarelor o viziune pe termen mai lung.

”Programul actual seamănă cu programul obişnuit al WTA pentru majoritatea evenimentelor care încep la mijlocul lunii martie, în ciuda unor modificări legate de pandemia de Covid-19. Date alternative sunt luate în considerare pentru turneele din a doua parte a anului”, spune WTA, subliniind absenţa Indian Wells, programat în mod tradiţional în martie.


După Australian Open, jucătoarele vor avea în continuare un turneu WTA 500 în Australia, urmând să fie anunţat locul. Apoi vor urma competiţiile WTA 500 de la Doha sau WTA 250 de la Lyon la început de martie.


Primul WTA 1000 este programat la Dubai pe 8 martie, înainte de Sankt Petersburg WTA 500 pe 15 martie, apoi mini-turneul american. În absenţa Indian Wells, vor urma WTA 1000 la Miami (22 martie) şi WTA 500 la Charleston (5 aprilie).

Săptămâna 12 aprilie va fi dedicată Cupei Billie Jean King (fosta Cupă Fed), înainte de începerea sezonului european pe zgură, în special cu WTA 1000 de la Madrid (26 aprilie) şi Roma (10 mai), iar apoi Roland Garros (23 mai).

Wimbledon (28 iunie-11 iulie) va încheia prima parte a anului competiţional WTA. 

De același autor

Related Articles