[AUDIO] Oare cine şi cât mai investeşte în sport – gimnatică, handbal, fotbal şi dans?

Trecutul sportului în municipiul Reşiţa nu este unul deloc de neglijat, indiferent că readucem în prim plan performanţe din: gimnatică, box, lupte, handbal, fotbal. Pe măsura trecerii anilor, Reşiţa a decăzut în multe domenii, iar problemele s-au răsfrânt şi asupra sportului. Din lipsa fondurilor alocate, rând pe rând, disciplinele şi sportivii au intrat într-un con de umbră. Trebuie să recunoaştem, fără investiţii nu se poate face performanţă. Exemplul cel mai elocvent este echipa de handbal a judeţului, fostă HC Caraş-Severin, adversară de temut în cupele europene, în urma căreia au rămas doar amintirile din perioada de glorie. Acum, HC Adrian Petrea se numeşte echipa, ce reprezintă cu mândrie judeţul Caraş-Severin în competiţiile naţionale, dar care nu demult a anunţat că este în căutarea unui alt oraş în care să evolueze. Prin vocea antrenorului Adrian Petrea, oficialii au tras un semnal de alarmă pentru că îşi doresc mai mult sprijin din partea autorităţilor. Formația îşi doreşte mai multe posibilităti financiare, şi pentru aceasta trebuie să se implice în susținerea clubului și alte părți în afară de domeniul privat.

HC Adrian Petrea antrenament iulie 2015 Resita (1)

”Căutăm un oraş, în care oamenii sunt dispuşi să investească în handbal. Şi sunt în România posibilităţi, administraţii care doresc să se alăture proiectului nostru, a spus Adrian Petrea. Noi ne dorim să facem spectacol, să avem rezultate, să jucăm într-o cupă europeană. Nu vrem să ajungem să-i dezamăgim pe reșițeni, să jucăm meciuri pentru evitarea retrogradării”. Aceasta se întâmpla în urmă cu două săptămâni şi ecouri au venit doar din partea suporterilor din galerie, care au îndemnat publicul spectator să participe la meciurile de acasă sau să doneze orice sumă în contul echipei ,pentru care ea să nu plece din oraş.

Ce să mai spunem de alte ramuri, ca de exemplu dansurile sportive. Oameni inimoşi vor să transforme Reşiţa, în capitala dansului sportiv românesc şi aceasta la finalul săptămânii, când este programată să se desfăşoare, în sala polivalentă, tradiţionala Cupă Mystic. Peste 300 de sportivi din toată ţara sunt aşteptaţi la întreceri, care pot descoperi Banatul Montan şi dintr-o altă perspectivă. Reşiţenii se pot bucura de o atmosferă minunată, în care eleganţa şi sportivitatea îşi dau întâlnire, în polivalenta reşiţeană. Însă, la ora actuală, organizatorii se tem că nu reuşesc să acopere cheltuielile. În loc să se bucure că sunt mulţi doritori să participe la competiţie, îşi fac griji că autorităţile nu se implică îndeajuns pentru a găzdui astfel de evenimente, spune antrenorul dansatorilor reșițeni, Alexandru Holecz:

Alexandru Holecz (2)

Joi, 26 mai la Reşiţa va avea loc festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi, antrenori, echipe din judeţ, pentru rezultatele de anul trecut… fonduri de premiere mai mult decât modeste și total insuficiente pentru a răsplăti eforturile acestor sportivi? Temerari, care şi în aceste condiţii aduc cinste nu numai oraşului de la poalele Semenicului, ci și României. Pentru a putea să participe la competiţii apelează la buzunarul propriu, bat din uşă în uşă la diferiţii sponsori sau primesc puţin sau foarte puţin, pentru a putea acoperi cheltuielile.

Oare cine și cât mai investește în sportul reșițean? Mai dorește cineva să vibreze din mii de inimi, la cel mai înalt nivel: Reșița, Reșița ?!!!

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles