Ciclistul reşiţean Daniel Crista se întoarce cu două medalii de la Hong Kong!

Succes reşiţean în Asia! Ciclistul Daniel Crista a cucerit o medalie de argint în proba Omnium C1, în prima zi a prestigioasei competiţii Hong Kong Internaţional Track Cup. Performanţa intră în palmaresul clubului CSM Reşiţa, care a înfiinţat recent o secţie de ciclism, chiar la iniţiativa lui Daniel Crista. Valorosul sportiv reşiţean face astfel un pas mare către calificarea la Olimpiada pariziană. Daniel Crista a fost felicitat şi de conducerea Federaţiei Române de Ciclism, printr-un mesaj postat pe contul de facebook:


“Medalie de argint pentru Daniel Crista – CSM Reșița, la Hong Kong International Track Cup, Omnium C1!! Un pas important pentru calificarea la Olimpiada din Paris 2024, unde doar 21 de sportivi se califică la Olimpiada de Velodrom. Mult succes, Dani! Ți-ai setat un obiectiv greu de atins, dar din câte observăm, nimic nu este imposibil”, este mesajul de felicitare al Federaţiei.


UPDATE: Astăzi, 27 mai, în cea de-a doua probă de Omnium, Daniel Crista a cucerit încă o medalie – de această dată de bronz. Un concurs reuşit, a declarat, pentru Radio Reşiţa, valorosul ciclist:


“Mă aflu în Hong Kong pentru două curse de velodrom, două curse foarte importante pentru calificarea la Campionatul Mondial. Campionatul Mondial este important pentru calificarea la olimpiadă. Aceștia sunt pașii pe care eu trebuie să-i urmez. Trebuie prima oară să mă calific la Campionatul Mondial – iar clubul CSM Reșița mi-a promis că mă susține în toate demersurile pentru această calificare. Odată cu clubul CSM Reșița, și Federația Română de Ciclism este foarte, foarte implicată, și mă bucur foarte mult pentru acest lucru. Ieri am reușit să iau locul doi la proba de Omnium, iar azi, tot la Omnium, am reușit să iau locul trei, deci două podiumuri care probabil îmi cresc foarte mult șansele de calificare la Campionatul Mondial.

Eforturile financiare să ajung în Hong Kong au fost imense și mă bucur că am putut să răsplătesc cu două podiumuri aceste eforturi. Sunt foarte fericit că prima cursă cu CSM Reșița a decurs mai bine decât plănuiam eu la început. Mă întorc acasă, va fi un drum obositor. Apoi trebuie să mă odihnesc, pentru că în câteva zile voi pleca în Azerbaidjan pentru o cursă de șosea, o cursă de 5 zile care e foarte importantă pentru pregătirea Campionatului Național de Șosea. Sper să fac o pregătire bună și să aduc un rezultat foarte bun acasă.”

Reșițeanul Daniel Crista a început ciclismul la 16 ani în Reșița, la Asociația Bike Attack. A fost legitimat la cluburile Dinamo, Petrolul, BikeXpert, Tușnad Cycling Team – iar în 2017 a activat la o echipă din Danemarca. Înaintea proiectului lansat la Reşiţa, el a concurat sub culorile clubului CSA Steaua București. Daniel Crista este acum sportivul numărul 1 şi coordonatorul secţiei de profil de la CSM Reșița.

De același autor

Related Articles