Centura de Aur se reia după o întrerupere de cinci ani. Doi reşiţeni vor urca în ring la ediţia a 38-a

Centura de Aur 2013, editia 38După o întrerupere de cinci ani, miercuri, 4 septembrie, debutează, la Constanţa, o nouă ediţie a turneului internaţional de box Centura de Aur. Printre pugiliştii prezenţi în competiţie se află şi doi componenţi ai Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Ovidiu Berceanu va boxa în limitele categoriei 49 kg, iar Andrei Dragomir la 52 kg. Cei doi sportivi sunt pregătiţi de antrenorii George Radu şi Adrian Mărcuţ.

Ediția a 38-a a Centurii de Aur se va desfășura în Pavilionul Expozițional de la Constanța. Competiția reprezintă şi criteriu de calificare pentru sportivii români la Campionatele Mondiale. 16 țări vor avea peste 100 de reprezentanți la întrecerea care începe astăzi și se încheie duminică, 8 septembrie: România, Bulgaria, Finlanda, Cuba, Grecia, Israel, Republica Moldova, Rusia, Ţara Galilor, Ungaria, Iran, Olanda, Spania, Egipt, Anglia şi Nigeria.

Miercuri este prevăzută vizita medicală, cântarul oficial (la un hotel din Mamaia), tragerea la sorţi (ora 11 – Pavilionul Expoziţional), defilarea, ceremonia de deschidere (ora 16) şi primele 19 meciuri. Pe 5 şi 6 septembrie, se desfăşoară alte 25 de partide (de la ora 15). Pe 7 septembrie, sunt programate semifinalele (câte zece meciuri de la orele 15 şi 19). Între acestea, de la ora 18, va fi intercalată partida demonstrativă dintre primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele Federaţiei Române de Box, fostul campion mondial la profesionişti, Leonard Doroftei. Finalele pe categorii (13 meciuri) se dispută pe 8 septembrie, de la ora 17.

Cele mai citite

Related Articles