Cei mai valoroşi exponenţi ai gimnasticii reşiţene, premiaţi de Direcţia de Sport Caraş-Severin!

A fost rândul gimnasticii reşiţene să fie premiată de Direcţia pentru Sport Caraş-Severin! Cei mai buni gimnaşti de la CSS şi CSM Reşiţa au primit plachete, diplome şi echipament sportiv din partea forului  judeţean. Alături de ei au fost evidenţiaţi şi antrenorii care îi conduc pe calea performanţei.

 Pentru rezultatele foarte bune de anul trecut au fost premiaţi gimnaştii Robert Paşca, Andrei Titi, Albert Popescu, Alexandru Zăpârţan,  alături de antrenorii Robert Bălan şi Alexandru Avram.

O iniţiativă care ne motivează, a spus Robert Paşca, premiat în dublă calitate, de antrenor şi sportiv.

“Sunt premii, din câte am am înțeles, pentru anul competițional trecut. Eu am obținut o medalie de bronz la campionatul național de seniori la bară fixă și printre altele au mai fost niște rezultate, nu atât de considerabile – un loc cinci la sol, un loc șase la sărituri. Ne bucurăm pentru această inițiativă a Direcţiei de Sport, ne motivează gestul acesta. Anul acesta voi concura din nou, mă antrenez în sală și voi concura din nou la Campionatul Național care se va organiza în noiembrie la Focșani, sper să iau cel puțin o medalie. Acum aș putea spune că îmi place mai mult să fiu în postura de antrenor decât în cea de sportiv. Mai concurez atât cât îmi permite sănătatea, dar încerc ca antrenor să pregătesc copii care promit. Au 8-9 ani, ei încep acum primele concursuri și sperăm ca pe viitor să reprezinte cu mândrie Reșița și România.”

Despre momentul festiv de la Direcţia de Sport a vorbit şi tânărul gimnast Andrei Titi, unul dintre cei mai valoroşi exponenţi ai actualei generaţii.

“Ne bucurăm foarte mult pentru această premiere. Despre competițiile de anul trecut, pot spune că au fost rezultate destul de bune, am obținut o medalie de argint la sărituri la Campionatul Național de la Izvorani,  un loc șase la campionatul național de seniori și două medalii la Budapest Cup, una de aur și una de argint . Anul acesta vizez participarea la Campionatele Europene și sper la un rezultat cât mai bun cu echipa.”

Antrenorul Alexandru Avram a vorbit şi el despre momentul festiv dedicat gimnasticii:

 “Mulțumim Direcţiei de Sport Caraş-Severin pentru premiere. Anul 2023 a fost unul destul de bun, cu trei medalii de argint obținute la Campionatul Național, Alexandru Zăpârțan la sărituri și Albert Popescu la bară și inele. Ca obiective pentru anul acesta, ne propunem un rezultat cât mai bun la Campionatul Național pe echipe de la Constanța. De asemenea, sperăm să atragem cât mai mulți copii în sala de gimnastică.”

Cel mai experimentat antrenor prezent la festivitate, Robert Bălan, s-a arătat şi el plăcut impresionat de iniţiativa forului sportiv judeţean:

„Mulțumim Direcției de Sport Caraș-Severin pentru inițiativa de a premia sportivii județului și mă bucur că a venit și rândul gimnasticii. Această disciplină a obținut an de an rezultate bune și sperăm ca tinerii să ducă mai departe tradiţia performanței.  Aici depinde foarte mult de ei, iar eu sunt aici în postura de a-i ajuta din toate punctele de vedere, atât pe sportivi, cât și pe antrenori. Sperăm să vedem rezultate din ce în ce mai bune. În ultimii ani văd o creștere a numărului de copii în sală. Nu toți au calități deosebite pentru gimnastică, dar ne adaptăm situației actuale. Din ce avem, ne dorim să scoatem cât mai mulți sportivi de performanță.”

Iată şi declaraţiile celor mai tineri premianţi, Albert Popescu şi Alexandru Zăpârţan:

Directorul DSJ Caraş-Severin, Dorin Voina, i-a felicitat pe protagoniştii momentului festiv şi le-a promis că instituţia pe care o conduce va fi şi în continuare alături de ei:

„Am premiat sportivii care au obținut rezultate foarte bune în 2023 la disciplina sportivă gimnastică. Am decis să-i chem pe sportivi și pe cei doi antrenori, Robert Bălan și Alexandru Avram, la sediul Direcției – tocmai pentru a-i asigura că instituția noastră va continua să-i susțină. Îi felicit pentru rezultatele obținute și le doresc mult succes la Campionatele Naționale şi la Europene.”

Cele mai citite

Related Articles