Cei mai buni luptători Under 15 din ţară se pregătesc la Reşiţa! În lotul speranţelor se află şi trei reşiţeni

Municipiul Reşiţa e din nou gazdă bună pentru un lot naţional de lupte! Cei mai buni  juniori Under 15 din România se pregătesc aici de la începutul lunii martie, sub îndrumarea unui colectiv tehnic format din patru antrenori. Cu detalii, reşiţeanul Florin Dinţă, unul dintre tehnicienii care pregătesc tinerele speranţe ale luptelor româneşti.

“Avem un număr de 14 sportivi, am luat în pregătire campionii României, deci cei mai buni din țară la această grupă de vârstă. Sunt trei antrenori care se ocupă de acești copii: alături de mine, sunt în colectivul tehnic Andrei Franţ şi  Vadim Beregoi – un antrenor din Republica Moldova. Antrenor coordonator este Adrian Dacica. În lot avem și trei sportivi reșițeni: de la CSS Reşiţa i-am selecţionat pe Carlos Rădulescu şi Mihai Marila, iar clubul CSM Reşiţa este reprezentat de Ricardo Sarai.

Federația Română de Lupte a ajuns la concluzia că la Reşiţa sunt cele mai bune condiții pentru acest lot olimpic de juniori. Avem două săli de lupte, cea de la CSS, unde sunt trei saltele, și cea de la CSM, unde sunt două. Pe lângă sălile de antrenament avem stadionul de atletism, sala de forță de la CSM Reșița – și facem câteodată ședințe de pregătire la bazinul olimpic. Cazarea sportivilor este în Complexul Olimpic de la Gloria, unde avem condiții foarte bune oferite de Primăria Reșița. Dar, pe lângă condițiile foarte bune, trebuie și multă muncă pentru a obține rezultate.

 În acest moment ne pregătim pentru Cupa României U15, o competiție foarte importantă la care vin foarte mulți sportivi. Această competiție este și selecție pentru participarea la Campionatele Europene și Campionatele Balcanice. Cine va ieși primul va  avea dreptul să participe la Europenele ce se vor desfășura în Grecia. Cupa României U15 se va desfășura în perioada 5-7 aprilie la Călărași.

Aici, la Reşiţa, pregătim în premieră o competiţie de anvergură dedicată numai fetelor: turneul “Alina Vuc”, care se va desfășura la Sala Polivalentă în perioada 25-26 aprilie. Sperăm să vină cât mai mulți concurenți, deja şi-au anunțat participarea foarte multe cluburi din țară – dar așteptăm şi luptătoare dn Ungaria, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova. Ne dorim să fie o competiție frumoasă și puternică. Am luat legătura şi cu Alina Vuc, care va prezentă la turneu”, a declarat profesorul Florin Dinţă.

Cele mai citite

Related Articles