Cei mai buni atleți din România se reunesc la etapa finală a Campionatelor Naționale ale seniorilor și tineretului

224

UPDATE:

Beatrice Puiu, legitimată la CSM Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti, a câştigat titlul la pentatlon, miercuri, în cadrul ediţiei a 49-a a Campionatelor Naţionale de atletism rezervate seniorilor, în Sala de atletism ”Ioan Soter” din cadrul CSN Bucureşti, după ce obţinuse şi laurii la aruncarea greutăţii. Beatrice Puiu s-a impus cu un total de 3.774 puncte, urmată de colega sa de la CSM Bucureşti, Florentina Budică (CSM Bucureşti), 3.447 puncte, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Georgiana Muscalu (CSM Craiova/CSU Piteşti), 3.424 puncte, etc. Andreea Panţuroiu şi Cristi Boboc au câştigat la triplusalt, Florina Pierdevară şi Dorin Rusu au obţinut victorii la 1.500 m, Andreea Baboi şi Petre Rezmiveş s-au impus la 60 m, Andrea Miklos şi Robert Parge, la 400 m, iar Dan Lăzărică la săritura în înălţime, scrie Agerpres.ro

————————-

Miercuri, 6 și joi,7 februarie 2019, în Sala de atletism din cadrul Complexul Sportiv Național București „Lia Manoliu”, care de curând poartă numele lui Ioan Soter, se vor decerna titlurile naționale la seniori (ediția a 49-a) și tineret (ediția a 36-a) pe acest an. An preolimpic, bogat în competiții internaționale de mare anvergură.

Ca o noutate, odată cu întrecerea indoor etalon pe plan național, a fost programat și concursul rezervat probelor combinate la aceleași categorii de vârstă.

Așadar, în „ovalul magic” din arena bucureșteană vor evolua cei mai valoroși atleți tricolori ai momentului, printre care Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alina Rotaru și Florentina Iușco la lungime, Andrea Miklos și Bianca Răzor (400 m) sau Andrei Gag (greutate).

La finalul competiției va avea loc o ședință de comisie tehnică și Consiliu Federal, după cum a afirmat antrenorul federal de la CSS Caransebeș, prof. Cristian Dragomir.


”Vom valida echipa care va fi propusă să ne reprezinte la Campionatul Balcanic de atletism. Încep și discuțiile despre atleții care și-au realizat și își vor realiza baremurile pentru Campionatul European de la Glasgow, de la începutul lunii martie”, a spus antrenorul emerit Cristian Dragomir.


Cristina Corocan