Ce frumos e handbalul! CSM Reşiţa, victorie mare în faţa liderului din Odorhei

Într-o zi bună, cu fanii alături, CSM Reşiţa e imbatabilă! Au demonstrat-o handbaliştii rossoneri în faţa puternicei formaţii CSM Odorheiu Secuiesc, liderul primei serii a Diviziei A masculine. Disputat în cadrul ultimei etape a turului, meciul din Polivalenta reşiţeană a oferit publicului un spectacol sportiv de zile mari, cu dueluri tari pe semicerc, goluri frumoase, dar şi parade excepţionale reuşite de portarii ambelor echipe. Oaspeţii au început mai bine, dar formaţia rossoneră a crezut în şansa ei, a dat totul pe teren şi a reuşit să administreze Odorheiului prima înfrângere din actualul sezon. Reşiţenii s-au impus cu 28-27 (13-12), într-un final incendiar, aplaudat cu căldură de un public entuziast, care şi-a purtat favoriţii către victorie. CSM Reşiţa şi-a arătat adevăratul potenţial, a declarat după meci antrenorul-jucător Marius Bahan:

“Vă mulțumesc că ați fost alături de noi, şi voi, presa, și galeria și fiecare persoană aflată în această seară în tribune. Am avut parte de încurajări până în ultima secundă. Îi felicit pe acești handbalişti minunați. După meciul mai puțin reușit de la Timișoara am avut cu ei o discuție mai punctuală și astăzi am reușit să obținem o victorie extraordinară în fața Odorheiului. Îi felicit și pe adversari, o echipă extraordinară, niște jucători foarte, foarte experimentați, la fel și portarul lor – cred că dacă nu avea atâtea intervenții, cu totul și cu totul altfel era scorul în seara asta. Mă bucur foarte mult, sunt foarte fericit. S-a încheiat turul, ne vom pregăti și mai mult, și mai bine pentru retur. Am dovedit în seara asta că jucăm handbal și știm să facem spectacol. Mulţumesc băieților, am onoarea de a le fi antrenor împreună cu Cristian Ionescu și avem sprijinul conducerii. Suporterii au fost deosebiţi, i-am avut peste tot alături, inclusiv la Timișoara cred că au fost în jur de patruzeci-cincizeci de oameni în tribună. Suntem și noi mândri de ei și ne bucurăm să avem un public atât de minunat la meciurile de acasă.”

Despre confruntarea cu Odorhei au vorbit alţi doi artizani ai celei mai frumoase victorii reşiţene din actualul sezon: Antonio Gîrban şi portarul Ionuţ Tănasă:

“A fost un meci foarte greu, dar pot să zic că nu am cedat, am luptat din primul până în ultimul minut și cu apărarea am câștigat meciul, zic eu. Publicul a fost senzațional și numeros, mă bucur și sper să ne susțină în continuare tot așa. A fost o victorie muncită, foarte muncită. Odorheiul are o echipă cu multă experiență, dar în seara asta am fost noi mai buni”, a spus Antonio Gîrban.

“A fost un joc frumos de la un capăt la celălalt, un meci bun făcut de noi, atât pe atac, cât și pe apărare. Mulți nu ne vedeau învingători, dar noi am muncit și am arătat că vrem să facem ceva în acest campionat. Atmosfera a fost una infernală, ceva de vis, de mult timp nu am mai avut așa multe persoane în galerie, în sală. Este un setiment foarte plăcut să joci în fața a sute de spectatori”, a declarat goalkeeperul Ionuţ Tănasă.

Ca de obicei, tonul încurajărilor a fost dat de inimoasa galerie Vulturii Semenicului. Vom fi întotdeauna alături de rossoneri, promite liderul suporterilor, Florin Boboescu:

“Am pregătit toată săptămân acest meci, am pus afișe în tot orașul pentru a atrage cât mai multă lume la sală, să încercăm să învingem liderul – şi iată că am reușit, nu ne-am chinuit degeaba. Am fost uniț,i împreună vom fi tot timpul mai puternici. Ne bucură de victorie în această seară, apoi pregătim deplasare de peste trei săptămâni la Târgu Jiu, unde încercăm să mergem cât mai mulţi, să fim alături de echipa noastră minunată, de acest băieți care merită toate aprecierile. Sigur nu ne va mai sta nimeni în cale de acum încolo, fiindcă Reşiţa este o forță și așa va fi mereu!”

CSM Reşiţa: CSM Reșița: Ionuț Tănasă, Rafael Moisiuc, , Bogdan Tomescu, Gabriel Constantinescu, Marius Bahan (3 goluri), Snezan Radosavlevici (1), Raul Heimbach (5), Marian Negru (6), Oleksandr Startchenko (4), Andrei Bondoc (2), Lucian Ignat (4), Adrian Acea (1), Rareş Scurt, Antonio Gîrban (2), Denis Barbu. Antrenori: Marius Bahan, Cristian Ionescu


După acest succes, CSM Reşiţa urcă pe locul 3 al seriei, cu 15 puncte. Etapa următoare, prima din retur, e programată pe 11 noiembrie, când rossonerii vor evolua în deplasare la CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu.

Cele mai citite

Related Articles