Cătălina Ponor, aur la bârnă și argint la sol, Marian Drăgulescu, aur la sărituri

Gimnaștii români Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu au cucerit, duminică, medalii de aur la bârnă și, respectiv sărituri, tripla campioană olimpică de la Atena adjudecându-și și medalia de argint la sol, în cadrul concursului de “Cupă Mondială” de la Szombathely (Ungaria), notele obținute de amândoi ilustrând un progres în ceea ce privește dificultatea și acuratețea execuției exercițiilor.

Astfel, la primul aparat al reuniunii de duminică, Marian Drăgulescu a reușit o săritură care îi poartă numele aproape perfectă, fiind notat de brigada de la execuție cu 9,400, cu un total de 15,000, iar la a doua săritură a primit 14,566, media foarte bună, de 14,783 puncte, asigurându-i detașat primul loc.

De asemenea, cu medalia de aur a fost recompensată și Cătălina Ponor, exact la aparatul care a urmat în program, bârna, unde, cu 13,933 (dificultate 5,6, execuție 8,333), gimnasta română a ocupat prima poziție a podiumului. La sol, Cătălina Ponor s-a clasat pe locul secund, cu 13,566, după canadianca Brooklyn Moors.

O comportare meritorie au avut în această a doua zi a finalelor și ceilalți sportivi români calificați în această fază a concursului de “Cupă Mondială”: Maria Holbură a fost a 4-a la bârnă, cu 12,266, Vlad Cotuna, tot pe 4 la paralele, cu 14,400, iar Cristian Bățagă a fost al 5-lea la sărituri, cu 13,933.

Sâmbătă, în prima zi a finalelor, Marian Drăgulescu a câștigat medalia de argint la sol.

Pentru gimnaștii noștri urmează concursul de “Cupă Mondială” de la Paris, săptămâna viitoare, după care se pleacă la Mondialele de la Montreal, competiție al cărei ambasador a fost desemnat de organizatori și de Federația Internațională de gimnastică Nadia Comăneci, eroina Jocurilor Olimpice 1976 din orașul canadian.

Agerpres

De același autor

Related Articles