Carmencita Constantin este noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

398

Fosta gimnastă Carmencita Constantin este noua preşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică după ce, luni, a câştigat alegerile pentru conducerea forului cu 28 voturi, în timp ce contracandidatul său, Ioan Suciu, a întrunit 16 sufragii, scrie Agerpres.ro

Acum în vârstă de 62 de ani, Carmencita Constantin a practicat gimnastică ritmică, iar de-a lungul timpului a fost antrenor, arbitru naţional şi internaţional de gimnastică aerobică. De asemenea, ea a fost membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, precum şi preşedintă a Comisiei Tehnice de gimnastică aerobică. În prezent director general al companiei General Electric, Carmencita Constantin are 22 de ani de experienţă în management, iar timp de 7 ani a reprezentat România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE.

Mandatul preşedintei Carmencita Constantin la conducerea FRG va fi valid până anul viitor, în 2021, când vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.

La alegerile din cadrul Adunării Generale Ordinare, desfăşurate în aer liber la sediul Federaţiei Române de Tir Sportiv, au participat 44 din cei 49 de membri afiliaţi ai FRG. Întrunirea s-a desfăşurat cu respectarea măsurilor prevăzute de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de coronavirus.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte erau programate în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Gimnastică din 19 martie, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.


Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a demisionat din funcţie la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.

Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan se afla la conducerea FRG din 4 august 2017, ea câştigând atunci scrutinul cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. Andreea Răducan i-a urmat în funcţie lui Adrian Stoica, acesta fiind preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică timp de 11 ani.