Spaniolul Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW), deţinătorul titlului la categoria auto, s-a impus în prima etapă a Raliului Dakar 2021, desfăşurată duminică, între Jeddah şi Bisha, în Arabia Saudită.

Echipajul spaniol Carlos Sainz/Lucas Cruz a fost cronometrat pe cei 277 de km de probă specială cu timpul de 03 h 05 minute şi 56 secunde, potrivit Agerpres. Pe locul secund s-au clasat francezii Stephane Peterhansel/Edouard Boulanger (X-Raid Mini JCW), la 25 de secunde, podiumul fiind completat de cehii Martin Prokop/Viktor Chytka (Benzina Orlen Team), la 03 minute şi 18 secunde.

Australianul Toby Price (KTM) a câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2021 la secţiunea moto, în cadrul căreia românul Emanuel Gyenes a sosit pe locul 36. Price a fost cronometrat pe cei 227 de km de probă specială cu timpul de 03 h 18 min 26 sec, fiind urmat de argentinianul Kevin Benavides, la 31 de secunde, şi de austriacul Matthias Walkner, la 32 de secunde. Gyenes (KTM) a ocupat locul 36, la 41 minute şi 54 de secunde de învingător. Sătmăreanul a fost al treilea la clasa Marathon şi primul la Malle Moto (fără asistenţă tehnică).

Etapa a doua va avea loc luni între Bisha şi Wadi Ad-Dawasir, pe o distanţă de 685 km, dintre care 457 km cronometraţi.

foto: Agerpres