Cărăşeanca Maria Soroceanu, victorioasă cu România la Jocurile Mediteraneene!

România a câştigat cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Mediteraneene, competiție de handbal juvenil desfăşurată în Muntenegru. La turneu au participat opt echipe naționale formate din jucătoare născute în 2006 și 2007. În finala de la Podgorica, tinerele tricolore au învins selecţionata ţării gazdă cu scorul de 20-18. Din lotul României a făcut parte şi Maria Soroceanu, jucătoarea grupării ACS Băile Herculane.

“Felicitări, Maria Soroceanu, pentru locul I la Jocurile Mediteraneene cu echipa națională a României! La Băile Herculane se face handbal!” este mesajul de felicitare postat de profesorul Toma Drăgoiu, antrenorul formaţiei din Băile Herculane.

Din lotul României a mai făcut parte o jucătoare din Banat: Naomi Ştir, de la HCS Cîtu Timişoara.

În grupa preliminară A, junioarele României au învins Spania, cu 20-16, și Kosovo, cu 27-16, pierzând apoi cu Muntenegru, 16-20.

Au urmat jocurile din grupa principală, unde România a obținut două victorii, 21-12 cu Croația și 28-12 contra Turciei.

În semifinale, handbalistele tricolore au învins din nou Croația, 19-16, pentru ca în finală România să învingă echipa țării gazdă, Muntenegru, scor 20-18.

Alexia Niță a fost declarată cea mai bună extremă stânga a turneului, Ana Șerban cel mai bun inter stânga, în timp ce Teodora Damian a fost golghetera competiției.

Din păcate, deoarece ţara noastră nu face parte din Confederația Mediteraneană, trofeul cuvenit învingătoarei a fost acordat Muntenegrului.

foto: facebook ACS Baile Herculane

Cele mai citite

Related Articles