Caraş-Severinul şi-a stabilit campionii la şah rapid şi blitz. Valeriu Grozav şi Alexandru Tunaru au cucerit titlurile judeţene

Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin a organizat în weekend ultimele două competiţii majore din 2023. Startul s-a dat în Polivalenta reşiţeană cu Campionatul Judeţean de şah rapid, care a reunit la start 26 de jucători – atât veterani experimentaţi, cât şi tineri dornici de afirmare. Cu detalii, preşedintele forului şahist judeţean, Mihai Bolintiş.

“Au participat un maestru, un candidat de maestru, șapte jucători de categoria I – deci jucători de forță – dar și mulți juniori care sunt la cursul de inițiere. Ne bucură acest lucru, pentru că vor putea să învețe de la cei mai valoroși, astfel încât să fie și ei peste câțiva ani jucători puternici. Avem premii în bani şi în obiecte, cupe, medalii, diplome. De data aceasta, doar Asociaţia Judeţeană de Şah e cea care a depus toate eforturile financiare și logistice. Sperăm că am reușit să asigurăm un nivel decent al premiilor, pentru că totuși e vorba de un campionat județean.”

Campionatul judeţean de şah rapid a fost câştigat de maestrul Valeriu Grozav, secondat de candidatul de maestru Alexandru Tunaru. Podiumul a fost completat de tânărul jucător Mario Popistaş, care are doar 14 ani. Cei trei au avut acelaşi punctaj – 5,5 puncte din 7 posibile – ordinea fiind stabilită la rezultatele directe. La veterani s-a impus Stroescu Gheorghe, urmat de Irimia Horia Ion și Calomfirescu Ioan. La juniori, locul I a fost ocupat de Stîngu Alin, urmat de Văduva Ion-Valentin și Borcheș Tudor Mihail. Secţiunea junioarelor a fost câştigată de Ciubotariu Riana-Maria-Eleny.

La Juniori 12 ani s-a impus Fileri Luca Eldad, urmat de Băcanu Darius-Gabriel și Turi Patrick Andreas. La Juniori 10 ani, locul I i-a revenit lui Grecu Bogdan Andrei, urmat de Țipănia Ioan-Mihai și Ghiciu David Adrian. La copii a câștigat Pup Paul, secondat de Aldea Luca Sorin.

Locul I la jucători de categoria I și candidați de maeștri: Vuița Trifu; locul I la jucători până la categoria a II-a, Crăciun Marin; locul I la jucători cu CIV sub 1150, Constantin Alexandru Leonard.

La doar o zi după Judeţeanul de şah rapid a fost desemnat şi campionul Caraş-Severinului la blitz. Titlul i-a revenit aici lui Alexandru Tunaru, cu 8 puncte. Podiumul a fost completat  de juniorii Alin Stângu (7,5) şi Mario Popistaş (6,5). Întrecerea veteranilor a fost câştigată de Mihai Hock, iar la juniori s-a impus Bogdan Grecu.

Cele mai citite

Related Articles