Caraş-Severinul îşi onorează campionii! Miodrag Belodedici, cetăţean de onoare judeţului

Miodrag Belodedici este cel mai nou cetăţean de onoare al Caraş-Severinului. Consilierii judeţeni  au aprobat recent, în şedinţă ordinară, propunerea preşedintelui Romeo Dunca de acordare a acestui titlu celui mai titrat ambasador al fotbalului bănăţean.

Miodrag Belodedici, cel mai talentat  fundaş originar din Caraş-Severin şi unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din istoria Naţionalei, este singurul jucător român din istorie care a câştigat Cupa Campionilor Europeni de două ori, cu echipe diferite: a făcut-o cu Steaua Bucureşti în anul 1986 şi cu Steaua Roşie Belgrad în 1991.

Miodrag Belodedici a debutat în echipa naţională în 1984, de-a lungul carierei sale adunând 53 de selecţii. A jucat pentru România la Campionatul Mondial din 1994 şi la Europeanul din 1996. În 2009, cu ocazia Centenarului Federaţiei Române de Fotbal, a primit distincţia Diamant pentru întreaga activitate.

Miodrag Belodedici este şi cetăţean de onoare în Socol, comuna sa natală, care i-a acordat titlul în 2002. Sala de sport din această localitate îi poartă numele.

sursa foto: FRF

Cele mai citite

Related Articles