Caransebeşul reacţionează la pierderea arenei din Teiuş. Cornel Galescu: “Ne vrem stadionul înapoi!”

De câteva luni, stadionul din parcul Teiuş şi-a închis porţile pentru sportivii oraşului, ca urmare a trecerii arenei în proprietatea unei asociaţii private din satul Valea Bistrei. Schimbarea proprietarului s-a concretizat în urma unei sentinţe judecătoreşti, iar autorităţile nu au găsit deocamdată o soluţie legală pentru a reda stadionul performerilor care au nevoie de el. Primul semnat de alarmă a fost tras la finele anului trecut de antrenorul emerit de atletism Cristian Dragomir, iar acum reacţionează o altă figură importantă a sportului caransebeşean: alpinistul Cornel Galescu remarcă nefirescul situaţiei şi lansează o petiţie online pentru ca stadionul să redevină casa sportivilor:

“Prin acesta petitie dorim retrocedarea stadionului CFR către locuitorii oraşului Caransebeş.
Arena sportivă a contribuit la identitatea acestui oraş încă de la construirea ei. Este inadmisibil ca un municipiu, în secolul XXI, să nu beneficieze de o infrastructură pentru practicarea sportului.
Fac precizarea ca această incintă sportivă a fost atribuita prin sentinţă judecătorească unei asociaţii care nici măcar nu are sediul în municipiul Caransebeş.
Dorim gasirea unor solutii legale pentru ca acest teren sa poata fi din nou folosit de catre cetatenii orasului de pe Timiş şi Sebeş”
, este mesajul lui Cornel Galescu, care speră ca demersul său să aibă impactul dorit.

Petiţia online poate fi găsită şi semnată aici:

De același autor

Related Articles