Caransebeşul îşi onorează campionii – Georgiana Copăceanu e cel mai nou cetăţean de onoare al municipiului

Luptătoarea Georgiana Copăceanu este cel mai nou cetăţean de onoare al municipiului Caransebeş. Tânăra de 19 ani, formată de antrenorul Dumitru Toc, este o veritabilă ambasadoare a sportului caransebeşean.

Georgiana şi-a început cariera la judo, sport care i-a adus primele succese la nivel naţional. Ulterior, a trecut pe salteaua de lupte, unde a cunoscut adevărata consacrare. Multiplă campioană naţională şi balcanică, la diverse categorii de vârstă,
inclusiv la senioare, Georgiana Copăceanu are în palmares şi un argint mondial: în 2021, ea a urcat pe treapta a doua a podiumului la Campionatele Mondiale de Lupte pe plajă de la Constanţa.

 În luna octombrie a anului trecut, consilierii caransebeşeni au decis să-i acorde, talentatei sportive, titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş – iar distincţia i-a fost acordată acum de către primarul Felix Borcean, în cadrul unei festivităţi desfăşurate în sala mare a administraţiei locale.

Georgiana Anastasia Copăceanu s-a născut la 25 septembrie 2002 în Caransebeş şi a pornit pe calea performanţei  în 2013, la Clubul Sportiv Şcolar din municipiu. În 2020, ea s-a transferat la CSM Timişoara.

Tânăra luptătoare se alătură acum altor sportivi de top, care au primit această distincţie din partea administraţiei caransebeşene. Atleta Liliana Dragomir, tenismena Patricia Ţig şi judoka Alex Matei au fost, şi ei, recompensaţi cu titlul de Cetăţean de Onoare al Caransebeşului.

Cele mai citite

Related Articles