Canotaj: României a cucerit 6 medalii în 7 finale la Europene, dintre care 3 de aur

România a avut o zi de vis la Campionatele Europene de Canotaj, de la Munchen. Din 7 finale, delegația „tricoloră” a cucerit 6 medalii.

La dublu vâsle feminin (W2x), campioanele olimpice de la Tokyo Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat fără probleme medaliile de aur, la o distanță imensă față de locul al doilea, Olanda, aproape 7 secunde!

România a câştigat medalia de aur în proba feminină de dublu rame, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu au câştigat finala cu timpul de 07 min 34 sec 41/100, fiind urmate de Marea Britanie (07:36.20) şi Olanda (07:39.49).

Sportivii români Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au cucerit și ei medaliile de aur în proba masculină de dublu rame, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Cozmiuc şi Bejan s-au impus cu timpul de 06 min 44 sec 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13).

România are reprezentanţi în alte şapte finale pentru medalii, sâmbătă şi duminică, din 11 echipaje aliniate la Munchen.

Bronz pentru România la patru rame feminin și masculin și patru vâsle băieți

Tot sâmbătă, România a obţinut medaliile de bronz în proba feminină de rame, prin echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 53 sec 83/100, fiind devansate în finală de Marea Britanie (06:50.92) şi Irlanda (06:52.99).

A doua medalie de bronz pentru România la Campionatul European de la Munchen a fost câștigată de Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci în proba de patru rame masculin (M4-).

Medalie de bronz, a treia pentru România, și în proba de patru vâsle masculin (M4x) pentru Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache!

Agerpres

De același autor

Related Articles