Canotaj: România, de opt ori aur la Europenele U23

România a cucerit opt medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de canotaj Under-23 desfăşurate la Krefeld, în Germania, notează Agerpres.

Prima medalie de aur a fost câştigată la patru rame cu cârmaci feminin de Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Şuta şi Rucsandra Ioana Bucşa.

A doua medalie de aur a fost adusă de echipajul masculin de patru rame cu cârmaci, compus din Gheorghe Morar, Eduard Angel Moldovan, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen şi Maria-Antonia Iancu.

Aur au câştigat şi Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu şi Andreea Petraş, la dublu rame feminin.

Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu au terminat pe primul loc în finala probei de dublu rame masculin.

O altă medalie de aur a fost cucerită de echipajul de patru rame masculin compus din Sebastian Timiş, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

Echipajul feminin de opt plus unu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraş, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucşa, a concurat singur în finală.

Aur au câştigat şi Alexandra Ungureanu şi Iulia-Liliana Bălăucă la dublu vâsle feminin.

Ultima medalie de aur a fost câştigată de echipajul masculin de opt plus unu, alcătuit din Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Alexandru Gherasim, Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Maria-Antonia Iancu.

Medalia de argint a fost obţinută la patru rame feminin, de Daria-Ioana Dinulescu, Andreea-Fabiola Iorgovan, Valentina Amalia Azoiţei şi Alexandra-Cornelia Ionel.

În finala probei de patru vâsle masculin, Dragoş Valentin Peia, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Ovidiu Cristian Badea şi Ionuţ Pavel au ocupat locul şase.

În Finala B a probei de simplu vâsle masculin, Marius-Ionel Bodnar s-a clasat pe locul 3, ocupând astfel poziţia a 9-a în clasamentul general.

Echipajul de dublu vâsle masculin, compus din Costi-Daniel Neagoe şi Marian Ştefan Dunca, a încheiat cursa pe locul 4 în Finala B, ocupând poziţia a 10-a în clasamentul general.

România a participat la competiţie cu 12 echipaje, dintre care zece s-au calificat în finalele pentru medalii.


sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles