Canoistul Cătălin Chirilă poartă drapelul la închiderea Jocurilor Olimpice. România, locul 46 în clasamentul pe naţiuni

Canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat purtător de drapel al României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Evenimentul are loc astăzi, de la 14:00, ora României, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, citat de Agerpres.

Chirilă a ocupat locul 5 în finala probei de canoe dublu pe 1.000 m, alături Victor Mihalachi. El a concurat şi la canoe simplu pe 1.000 de metri, dar nu a prins finala A, terminând pe locul 11 la general.

La ceremonia de deschidere, pe 23 iulie, România i-a avut ca purtători de drapel pe înotătorul Robert Glinţă şi pe canotoarea Simona Radiş. Iniţial, la feminin fusese desemnată Mădălina Bereş, dar aceasta nu a mai putut participa la ceremonie din cauza schimbării programului probelor de canotaj.

Delegaţia tricoloră încheie Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari). Cu acest bilanţ, România ocupă locul 46, din 86 de ţări participante.

De același autor

Related Articles