Cristi Pătru: Când sportul nu mai înseamnă fair‑play. Scrisoare deschisă către cei puţini

Prinse în vârtejul unui campionat ciudat, cu reguli făcute pe picior şi schimbate de la o zi la alta, echipele de handbal din Liga Zimbrilor luptă pe două fronturi, cu adversarele din teren şi cu pandemia. Iar Federaţia nu vine deloc în ajutorul celor care, fără vina lor, au intrat în impas. E o problemă care priveşte toate grupările din Liga Zimbrilor, spune preşedintele secţiei de handbal CSM Reşiţa. Cristian Pătru cere omologilor săi mai multă implicare, iar Federaţiei, să recunoască greşelile făcute în organizarea unui sezon ce pare compromis. Pătru şi-a spus oful într-un text intitulat “Scrisoare deschisă către cei puţini”:

“Trăim într-o lume în care puterea este folosită pentru manipulare, în care ți se bagă în cap că este plăcut să atragi privirile pe stradă, în care, dacă îți prezinți scuze când greșești, ești considerat slab.
De asemenea, cred că trăim într-o lume în care neadaptații sunt cei care trăiesc după un sistem de valori considerat învechit (să nu furi, să nu minți, să fii civilizat și corect cu semenii tăi) și în care ai mai mult succes dacă te uiți în altă parte când altcineva întâmpină o problemă.
FRH, asumă-ți greșelile pentru organizarea unei competiții în care nici pe departe nu putem vorbi de tratamente egale pentru toți, nu ne mai chema la sfârșitul unei zile pline la o ședință de 10 minute de la o distanță de o oră pentru unii și nu mai schimba la infinit regulile pe parcursul jocului.
Fan Curier, UPS, am trimis actele jucătorilor fără drept de joc  în 18 septembrie cu termen de livrare de 4 zile lucrătoare și așa a fost facută și plata. Asumă-ți că actele nu au ajuns nici astăzi și nu mai invoca Covidul.
Dragi colegi care reprezentați celelalte echipe, nu mai luați cuvântul doar atunci când vă simțiți nedreptățiți, vă rog să înțelegeți că suntem participanți activi la această competiție, iar dacă putem să o facem mai corectă, este suficient doar să nu mai rămânem ca ghioceii în timpul iernii. Iubesc sportul, în primul rând pentru că sportul înseamnă fair-play. Mulțumesc!”

Afectată de câteva cazuri de COVID şi lipsită de aportul jucătorilor georgieni, care nu au nici acum drept de joc din cauza “promptitudinii” firmelor de curierat, CSM Reşiţa se pregăteşte pentru următorul joc de campionat. Mâine, de la ora 13.45, handbaliştii rosso-neri vor evolua în compania formaţiei CSM Făgăraş, într-un meci care contează pentru etapa a 8-a.

Cele mai citite

Related Articles