Campionatul Municipiului Caransebeș la șah a fost câștigat de Alexandru Tunaru

421

Casa Municipală de Cultură ”George Suru” din Caransebeș a găzduit ediția 2018 a Campionatului Municipiului Caransebeș la șah. Competiția, ce s-a dovedit a fi o reușită deplină, a adus la start numai puțin de 36 de participanți de toate vârstele.

Mihai Bolintiș, președintele Asociației județene de Șah Caraș-Severin: Caransebeșul dovedește că vrea să revină la gloria șahistă de odinioară!

”Meritul acestei mobilizări foarte bune a caransebeșenilor revine atât animatorului activității șahiste din urbe Candidatul la titlul de maestru Alexandru Tunaru, cât și prof. Mastam de la Turnu Ruieni, dar si dorinței reale de a juca șah în primul rând de plăcere, manifestate de toți cei ce au legătură cu municipiul de pe Timiș și Sebeș”, a spus Mihai Bolintiș.

Alexandru Tunaru a câștigat lejer turneul cu 7 puncte din 7, urmat de Iosif-Gruia Frenț cu 6 puncte și Onisor Drăghia cu 5,5 puncte.

La Juniori s-a impus Alexandru-Gabriel Tunaru, urmat de Florin-Sergiu Budaca și Andrei-Iulian Cristea.

La junioare locul I Ana-Maria Stancu de la Turnu Ruieni, urmată de Giulia-Andreea Pîrvu din Caransebeș și Patricia-Miriam Matei din Turnu Ruieni.

La copii 10 ani locul I Christian-Arrydan Tamaș, urmat de Leea-Maria-Cristina Pârvu și David-Nikolas Bona, toți trei din Caransebeș.

La categoria veteran, locul I a fost ocupat, surprinzător, dar meritat de Vichente Romulus Bistrean, urmat de Pavel-Ioan Cherman și Marcel Fometescu.

Cel mai tânăr participant (8 ani neîmpliniți) este Robert-Ștefan Pârvu, iar cel mai vârstnic, Iancu Cornian de 77 de ani.

Premiile, în bani, au fost oferite de Acadia, iar cupele și medaliile de către Asociația Județeană de Șah Caraș Severin.

Sâmbătă, 24 noiembrie se va desfășura Campionatul Județean de șah Rapid, iar în 25 noiembrie, Campionatul Județean de Șah Blitz. Ameble competiții vor fi găzduite de sala polivalentă din Reșița.

sursa foto: Alexandru Tunaru

Cristina Corocan