Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, rezultate din ziua a doua

Usain Bolt din nou campion mondialZiua a doua a Campionatelor mondiale de atletism de la Moscova s-au încheiat cu un spectacol de gală, proba-regină, 100 m masculin, în care jamaicanul Usain Bolt şi-a consolidat legenda, obţinând al 6-lea titlu mondial (tot atâtea titluri are şi la Jocurile Olimpice), după o cursă pe care a dominat-o clar, în ciuda unei concurenţe acerbe, toţi finaliştii fiind departajaţi în acest sezon de numai 15 sutimi. Dorinţa de revanşă a lui Bolt, după ce a ratat această probă cu 2 ani în urmă, la Mondialele de la Daegu, unde a fost descalificat pentru că ratat startul, nu s-a transformat într-o încrâncenare, campionul jamaican fiind la fel de dezinvolt ca întotdeauna. El a terminat învingător cu cel mai bun rezultat al sezonului – 9sec 77/100. Medalia de argint a revenit americanului Justin Gatlin, revenit după o lungă pauză, în urma unei suspendări pentru dopaj, care a sosit al doilea în 9sec 85/100, iar medalia de bronz a fost obţinută de un alt jamaican, Nesta Carter – 9sec 95/100. De altfel, jumătate dintre finalişti, 4 din 8, au fost jamaicani, astfel că este greu de crezut că Bolt nu-şi va adăuga cel puţin încă un titlu suprem, cel de la ştafetă. El însă concurează cu mari şanse la aur şi la 200 m, unde deţine, ca şi la celelalte probe, recordul lumii.

La decatlon, după 2 zile epuizante, marele favorit al probei, campionul olimpic şi recordmanul mondial american Ashton Eaton şi-a înscris în palmares singurul titlu care îi lipsea, cel de campion mondial, cu un total de 8.809 puncte, devansându-i pe germanul Michael Schrader – 8.670 puncte şi canadianl Damian Warner – 8.512 puncte.

Tot o campioană olimpică s-a impus şi la aruncarea discului: a câştigat croata Sandra Perkovic, cu 67,99 m, secundată de surprinzătoarea franţuzoaică Melina Robert-Michon, cu 66,28 m, nou record naţional, din ultima aruncare, în timp ce medalia de bronz a fost obţinută de cubaneza Yarelys Barrios – 64,96 m.

La 10.000 m, etiopianca Tirunesh Dibaba şi-a onorat postura de campioană mondială şi mare favorită, obţinând aurul mondial cu timpul de 30’43’35/100. Argintul a revenit kenyencei Gladys Cherono – 30’45’17/100, iar medalia de bronz tot unei sportive din Etiopia, Balaynesh Oljira – 30’46’98/100.

Luni, în ziua a treia a competiţiei nu concurează niciun sportiv român, dar programul cuprinde 6 finale: 400 m, 800 m şi aruncarea ciocanului, la masculin, precum şi aruncarea greutăţii, 100 m şi 400 m la feminin. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles