Caii-putere vor goni din nou în Valea Domanului! Cupa Reşiţa la Automobilism Viteză în Coastă va avea loc în weekend

Reşiţenii care iubesc sportul cu motor nu vor fi lipsiţi nici anul acesta de spectacolul lor favorit. Pe tradiţionalul traseu din Valea Domanului va avea loc în weekend o nouă ediţie a Cupei Reşiţa – cea de-a treia etapă din actualul sezon al Campionatului Naţional de Automobilism Viteză în Coastă. După ce s-au întrecut la Cupa Mediaşului şi la Harghita Challenge, specialiştii curselor pe trasee montane sunt aşteptaţi să facă show pentru publicul reşiţean. Detalii despre programul Cupei Reşiţa ne oferă veteranul Lucien Hora, preşedintele clubului ACM Sport:

“În weekendul acesta, sâmbătă şi duminică, va avea loc o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă la Reșița, unde sperăm să fie o participare destul de numeroasă. Fac o paranteză –  anul acesta, campionatul s-a despărțit în două și părerea mea că nu este ceva benefic, pentru că participanții la Masters și la Campionatul de Viteză în Coastă s-au împărțit, iar numărul participanților nu este chiar mulțumitor – lucru care s-a văzut la precedentele etape. La Rânca și la Râșnov, la Masters, au fost în jur de 30 de mașini – iar în ultimii ani ne-am obișnuit cu 60-70 de participanţi. La Brașov veneau cam aproape de 100. A fost un experiment, cred că la anul se va reveni la un singur campionat și atunci iarăși vor fi mai mulți piloți la o etapă, așa cum am fost obișnuiti.

Revenind la Cupa Reşiţa, vineri se fac înscrierile tehnice și administrative, iar sâmbătă, începând cu ora 8:30 se va închide circulația. În jurul orei 9.00 se va da drumul la manşele de antrenamente libere, apoi vor fi cronometratele. Sâmbătă vor fi cinci urcări, iar duminică tot așa –  de la 8.30 închiderea circulației şi două manșe de antrenament plus cele două manșe de concurs, începând cu ora 13:00. Parcul de mașini va fi, la fel ca în toți anii precedenți, în incinta stadionului de pe Valea Domanului. De acolo se pleacă, se încălzesc pe 200 m cauciucurile, iar startul va fi chiar la ieșire, unde se termină stadionul și începe drumul național către Anina.

Anul acesta vom avea mulți reșițeni în concurs. De la ACM Sport vor fi Gosta Răzvan, frații Găman – Marcel și Gabriel – Darius Vâlsan și Mircea Avramescu. Şi seniorul și juniorul concurează, dar cu aceeași mașină, și când merge unul bineînțeles nu poate să meargă celălalt. La Reșița va concura juniorul. Mai vine cu o mașină nouă Iovan Petru, tot de la ACM Sport. Mai sunt reșițeni de la clubul timișorean CB Rally: Claudiu Ciucă și George Şchiopulescu – și nu în ultimul rând, Andrei Precup, care este la un club din Oltenia, dar tot reşiţean de-al nostru. Competiția de anul acesta va fi organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu cluburile Auto Blic Brașov şi ACM Sport Reșița”, a precizat fostul mare campion VTM Lucien Hora.

Cele mai citite

Related Articles