Boxerul reşiţean Darian Trulea, medaliat cu bronz la Dracula Open

Secția de box a Clubului Sportiv Municipal din Reșița și-a îmbogățit palmaresul cu o medalie cucerită la puternicul turneu internațional Dracula Open. Cea de-a treia edițe a prestigioasei competiții internaționale a reunit în sala Olimpia din Ploiești peste 330 de pugiliști la categoriile juniori și tineret. Reșița a fost reprezentată de Darian Trulea, care a reușit să câștige bronzul categoriei 51 kg, la secțiunea tineret. Un rezultat bun, având în vedere valoarea boxerilor prezenți, spune fostul mare campion și actualul antrenor Francisc Vaștag.

“E de menționat faptul că au participat sportivi din țări precum Uzbekistan, Azerbaidjan, Armenia sau Ucraina. În box, aceste țări au cei mai reprezentativi pugiliști, cel puțin din Europa. Clubul nostru l-a avut în competiție pe Darian Trulea la 51 kg. El e component al lotului național de tineret – și, de la Bascov, unde au făcut pregătirea, componenții lotului s-au deplasat direct la Ploiești, unde s-a ținut competiția. Din fericire, pot să spun așa, totuși am luat o medalie cu Darian, o medalie de bronz. El a ajuns în semifinale, unde a fost învins de un pugilist ucrainean, care de altfel a câștigat și turneul la această categorie. Din păcate, sportivul nostru a pierdut înainte de limită – deci e prea mare diferența de valoare. Sigur, el este un sportiv mai tânăr, dar eu zic că avem speranțe cu el. Mai mult de atât nu cred că putea să facă – cel puțin nu acum. Dar vreau să mai menționez și faptul că, fiind un turneu așa de puternic, nici ceilalți componenți ai lotului național nu prea au reușit mare lucru. România nu a avut nici  niciun reprezentant în finale, din nefericire.”

Următoarea competiție cu participare reșițeană va fi Cupa României de seniori, care va avea loc luna viitoare la Sighetu Marmației. Vor lupta aici pentru medalii Sebastian Nițu și Ovidiu Brândescu.

Cele mai citite

Related Articles