Box: Trei victorii pentru români la Europenele de tineret din Armenia

Pugiliştii români au obţinut trei victorii în cele cinci meciuri pe care le-au susţinut miercuri la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan (Armenia).

Iosif Bandulă s-a calificat în sferturile cat. 60 kg, după ce l-a întrecut pe sârbul Filip Dzida, urmând să îl înfrunte în turul următor pe moldoveanul Artiom Tolstoi.

La cat. 75 kg, Eduard Petrică Muşet a câştigat în faţa moldoveanului Stanislav Brăilean, iar în sferturi la boxa cu rusul Mohdan Mahauri, pe 29 aprilie.

În sferturi s-a calificat şi Mihaela Bădescu, la cat. 48 kg, după ce a dispus de Tamas Samelia (Georgia), la puncte (5-0), următoarea sa adversară fiind bulgăroaica Liuba Atanasova, pe 28 aprilie.

La cat. +81 kg, Georgiana Alexandra Bercea a fost învinsă în sferturi de poloneza Sandra van der Zanden, prin KO tehnic în prima repriză.

Daniel-Florin Gîrleanu a pierdut în optimile de finală ale cat. 54 kg, în faţa moldoveanului Volodimir Melenciuk, la puncte (1-4).

România participă cu 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

Agerpres

Foto: Federatia Română de Box/Facebook

Cele mai citite

Related Articles