Box: România și-a asigurat nouă medalii la Europenele de tineret

Pugiliştii români şi-au asigurat nouă medalii, patru la masculin şi cinci la feminin, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Box.

România a reuşit să îşi asigure sâmbătă patru medalii la masculin, după cele cinci obţinute de fetele antrenate de Adrian Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe. Nouă medalii reprezintă o performanţă istorică pentru delegaţia României, care a avut 20 de sportivi din 23 în sferturile de finală.

Primul care a boxat în sferturi a fost Alberto Borlan, care a pierdut prin KO tehnic în repriza a treia în faţa armeanului Hovhanes Harutiunian, la cat, 48 kg.

A urmat însă Arun Nicu Tudoroiu (cat. 63,5 kg), care a reuşit să confirme calculele hârtiei şi să câştige în faţa germanului Mark Thomas. A fost a treia victorie obţinută de Tudoroiu la Erevan, la fel de clară ca primele (5-0). El va boxa în semifinale împotriva armeanului Artur Mkrcian.

Eduard Petrică Muşeţ a făcut un meci bun la cat. 75 kg, cu rusul Mohdan Mahauri, dar a pierdut la puncte.

Vâlceanul David Angelo Teodosescu (cat. 80 kg), vicecampion european de juniori în 2021, a început foarte tare şi după numai 2 minute cehul Lukas Czelenienko asculta numărătoarea arbitrului. Teodosescu a câştigat clar la puncte (5-0) şi semifinală îl va întâlni pe armeanul Agvan Aleksanian.

Brăileanul Dumitrel Badea (cat. 86 kg) a avut un adversar foarte incomod în spaniolul Ibanez Ruben. Dezavantajat de înălţime, Badea a fost nevoit să atace şi să îşi sufoce adversarul cu o ploaie de lovituri. Astfel a primit decizia cu 4-1 şi va lupta tot cu un armean în semifinale, Davit Simonian.

Cea mai clară victorie, una înainte de limită, a fost oferită de Florin Ioniţă (cat. 92 kg). Cel mai titrat boxer din lotul de băieţi, medaliat cu argint anul trecut la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, a câştigat prin KO tehnic în repriza a doua în faţa polonezului Olaf Kazimierz Pera. Ioniţă îl va înfrunta în semifinale, pe 1 mai, pe armeanul Işhan Hovsepian.

România participă cu 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

Foto Federa’ia Română de Box/Facebook

De același autor

Related Articles