Bogdan JuratoniBoxerul Bogdan Juratoni, vicecampion european la categoria 75 kg, una dintre speranţele României la podiumul Campionatelor Mondiale de la Almatîi (14-27 octombrie), ar putea ieşi din competiţie încă de la primul meci, din cauza unei fracturi de piramidă nazală, care a recidivat în meciul de selecţie cu Cătălin Paraschiveanu, din 3 octombrie.
Juratoni, medaliat cu bronz la CM 2011 de la Baku, resimte dureri şi riscă să sângereze şi apoi să fie oprit de medic să lupte, dacă primeşte o lovitură puternică în nas. Boxerul dinamovist a evocat faptul că a avut o fractură mai veche de piramidă nazală, peste care s-a suprapus o alta în meciul de selecţie, şi nu a avut timpul necesar să se vindece complet. După meciul cu Paraschiveanu, în care de asemenea a sângerat la nas, Bogdan Juratoni a sperat că lucrurile se vor rezolva, dar nu s-a întâmplat aşa.
Deşi medicul i-a recomandat o pauză de 3 săptămâni, Juratoni va merge la Mondiale pe riscul său: ”Doctorul mi-a spus ca 3 săptămâni să nu iau pumni în nas, să nu-mi suflu nasul, să nu se deplaseze. Dar trebuie să merg la Mondiale. Rezultatul meu depinde de mulţi factori”. Sursa: Agerpres