Billie Jean King Cup: tenismenele tricolore au pierdut barajul cu Slovenia

Echipa feminină de tenis a României a ratat calificarea la turneul final al competiţiei Billie Jean King Cup, după ce a fost învinsă de formaţia Sloveniei, cu scorul de 3-2.

Tricolorele au avut 2-0 după primele partide de simplu, dar le-au pierdut pe următoarele trei, irosind mai multe şanse de a obţine victoria, notează Agerpres.

Decisiv a fost meciul de dublu, în care Irina Bara şi Monica Niculescu au fost învinse de slovenele Kaja Juvan/Tamara Zidansek cu 4-6, 6-2, 6-4. Soarta partidei s-a decis duminică, după ce jocul fusese întrerupt sâmbătă din cauza ploii la scorul de 3-3.

Bara şi Niculescu au reuşit să câştige primul set, cu 6-4, dar l-au cedat pe al doilea fără drept de apel, cu 2-6. În decisiv, româncele au avut de două ori avantaj cu break (2-1 şi 3-2), dar nu au reuşit desprinderea.

România avea 2-0 la finalul zilei de vineri, după ce Ana Bogdan învins-o dramatic pe Kaja Juvan, cu 3-6, 6-3, 6-4, iar Jaqueline Cristian a trecut de Tamara Zidansek cu scorul de 6-1, 4-6, 6-3.

Sâmbătă, Ana Bogdan a fost învinsă de Tamara Zidansek cu 3-6, 7-6, 7-5, iar Jaqueline Cristian a fost întrecută de Kaja Juvan cu 6-2, 6-4.

Echipa României, condusă de căpitanul nejucător Horia Tecău şi antrenorii Alina Tecşor-Cercel şi Daniel Dobre, a fost alcătuită la acest meci din Ana Bogdan, Irina Maria Bara, Jaqueline Adina Cristian, Anca Alexia Todoni şi Monica Niculescu.
foto: facebook Federatia Romana de Tenis

Cele mai citite

Related Articles