Bilanţul toamnei la CSM Reşiţa. Cristian Bobar: “Cel mai mare plus a fost aducerea lui Flavius Stoican”

Divizionara secundă CSM Reşiţa a încheiat toamna competiţională pe locul 12, cu 20 de puncte. Jumătate dintre ele au fost obţinute în ultimele patru etape, în care fotbaliştii rossoneri au avut un bilanţ de trei victorii şi un egal – remiza fiind obţinută chiar contra liderului CSC Şelimbăr. Reşiţa a început modest campionatul, dar forcingul de final a salvat sezonul de toamnă. Rossonerii s-au trezit doar după blocarea salariilor – dar reacţia lor a fost una lăudabilă, spune preşedintele Cristian Bobar. Şeful din Valea Domanului a vorbit despre plusurile şi minusurile Reşiţei în sezonul de toamnă:

“Minusurile, clar, au fost rezultatele mai puțin bune de la început. Nu vreau să caut scuze, dar lumea trebuie să înţeleagă că noi am promovat târziu. În perioada când se jucau barajele,  divizia B începea deja pregătirea. Trebuia să le dăm o șansă și jucătorilor cu care am promovat – și atunci ne trebuiau aceste șase luni ca să vedem exact cine se adaptează şi cine nu se adaptează. Nu a fost ușor nici să facem transferuri, prețurile sunt foarte mari în liga a II-a, salariile la jucători chiar sunt foarte mari, astfel că nu este simplu să aduci jucătorii pe care îi doreşti. Sunt câteva echipe, șase-opt echipe care clar au buget mult mai mare ca noi, iar jucătorii preferă să meargă acolo. Acestea cred că au fost minusurile – în primul rând faptul că am avut un lot foarte mare și trebuia să mai scădem un pic din numărul de jucători.

La capitolul plusuri, cred că cel mai mare plus a fost aducerea lui Flavius Stoican, un antrenor cu care eu am lucrat și la Dinamo București, știu exact ce lucrează, cum lucrează. Ne-a fost ușor să lucrăm împreună, pentru că ne cunoșteam de ani de zile și am avut încredere foarte mare în el. Dacă ar fi să mai alegem o dată antrenorul, tot pe el l-aş alege. Cred eu că a avut nevoie de puțin timp ca să facă jucătorii să priceapă exact ce vrea. Plusuri foarte mari mai sunt acești juniori ai noștri de la centrul de copii – și cred am făcut un lucru foarte bun impunând antrenorilor de la echipa mare să nu mai aducem jucători din alte părți, juniori împrumutați pe șase luni sau pe un an. Antrenorul să-și aleagă din curtea noastră juniorii respectivi. Şi cred eu că Negru, Rimovecz, Gomboş sunt jucători care au arătat că ne putem baza pe ei în Liga a II-a. De asemenea, mai vin din spate jucători de 15-16 ani ani, precum Ianis Doană sau Burlacu, care fac deja antrenamente cu lotul mare și probabil vor și merge în cantonament cu noi.

Nu în ultimul rând, aș vrea să-i mulțumesc domnului primar Ioan Popa și consilierilor locali pentru toată susținerea acordată clubului CSM Reşiţa. Fac un efort foarte mare, după cum ştiţi, clubul are mai multe secții și se investesc bani mulţi. De asemenea, mulţumesc sponsorilor mai mici sau mai mari care au fost și anul acesta alături de noi.

Este clar că fără susținerea Primăriei și a Consiliului Local, în momentul de față nici nu am discuta de fotbal în liga a II-a, nu s-ar găsi nimeni să susțină această echipă și, bineînțeles, și celelalte secții. Încă o dată le mulțumesc și sper să ne susțină și în viitor la fel cum au făcut-o până acum.

În special aș dori să mulțumesc și să transmit sărbători fericite și sponsorului nostru principal, Aquacaras, conducerii acestei societăţi, pentru că ne ajută lunar cu o sumă consistentă și trebuie apreciat acest lucru. Aurel Filipescu este un om care a susținut întotdeauna sportul, o face și acum, îi place foarte mult fotbalul și vreau să să-i mulțumesc în mod deosebit lui și bineînțeles președintelui consiliul de administrație, Adrian Popescu.

Nu vreau să închei fără a mulţumi galeriei conduse de Marcel Gușcă, pentru că au fost în deplasări alături de noi – deplasări deloc scurte, unele dintre ele, mă refer la Dej, la Sibiu. Au plecat băieții de dimineață sau cu noaptea în cap, deși unii lucrează pe schimburi. Şi, în general, spectatorilor care vin la meciuri. Da, sunt exigenți, dar eu îi înțeleg, am crescut aici de copil, cunosc foarte bine ce se întâmplă în Valea Domanului. Când am jucat bine, când am câștigat, tot timpul ei au aplaudat şi au încurajat echipa. Aşa este la fotbal, și cred eu că este mai bine să avem spectatori, chiar dacă sunt exigenți, decât să fim ca unele echipe unde, ori câștigi ori pierzi, este o atmosferă ca la teatru. Acesta este fotbalul și jucătorii trebuie să înțeleagă – n-au de ce să fie supărați dacă suporterii îi critică când joacă slab, pentru că, tot aşa, îi aplaudă când joacă bine.” 

 

Cele mai citite

Related Articles