Bilanţ zero pentru tricolori în Liga Naţiunilor. Iordănescu: „Meritam cel puţin un punct cu Bosnia”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, după meciul pierdut cu Bosnia-Herţegovina, că îşi asumă în totalitate responsabilitatea eşecului. El a subliniat  totuşi că, ţinând cont de ocazii, prima reprezentativă ar fi meritat cel puţin un rezultat de egalitate.

„Le-am spus băieţilor acum la final că atât timp cât atitudinea este corectă, când muncim şi când dăm tot ce avem mai bun pe teren pentru tricou şi naţională atunci eu sunt pregătit să-mi asum total responsabilitatea. Aşa că responsabilitatea rezultatului de azi este a mea. Echipa a răspuns bine, incomparabil cu ce am văzut cu Muntenegru. Am avut altă atitudine şi determinare, am fost mult mai combativi, am fost mai disponibili la efort. Am avut de asemenea momente bune şi momente foarte bune. Să fim sinceri, din punctul meu de vedere, clar că meritam cel puţin un punct cu Bosnia. Am avut trei ocazii imense, am avut primii ocaziile, puteam să deschidem scorul şi vorbeam altfel acum. Am avut ghinion şi poate puţină lipsă de inspiraţie în faţa porţii. Dacă marcam, căpătam şi mai mult curaj. Însă a venit acel gol, am gestionat greşit acel moment, nu am blocat mingea în careu…. Din păcate, plecăm de aici fără puncte, însă eu am încredere totală în acest grup. În Muntenegru nu meritam absolut nimic, dar azi meritam mai mult. Deci e clar că e şi neşansă. Dar sunt sigur că lucrurile se pot întoarce şi în favoarea noastră şi se pot întoarce rapid”, a spus selecţionerul, citat de Agerpres.

Introdus pe teren în minutul 74 al partidei de la Zenica, Denis Alibec s-a accidentat destul de grav şi probabil va rata următoarele meciuri ale primei reprezentative. Tricolorii vor întâlni acasă Finalanda şi Muntenegru.

„Urmează două meciuri acasă şi trebuie să scoatem maximum de puncte şi atunci o să începem să vedem altfel toate lucrurile. Ne ajuta cel puţin un punct în această seară, dacă nu trei… pentru că aveam nevoie de moral. Dar eu sunt optimist. Eu le-am spus jucătorilor că atât timp cât sunt aici o să dau tot ce pot şi o să cred în ei necondiţionat, doar să văd atitudine şi spirit, lucruri pe care le-am văzut în seara asta”, a adăugat Edward Iordănescu.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 1-0,marţi seara, la Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

Tricolorii au pierdut al doilea meci consecutiv în competiţie, după 0-2 cu Muntenegru, iar selecţionerul Edward Iordănescu rămâne fără victorie în mandatul său la echipa naţională.

Prima reprezentativă va disputa următoarele două meciuri din Liga Naţiunilor pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, cu Finlanda pe 11 iunie şi cu Muntenegru pe 14 iunie.

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles