Bianca Ghelber va lupta în finala olimpică de aruncarea ciocanului. La lungime, tricolorele au părăsit competiţia

Atleta română Bianca Ghelber va lupta la Tokyo în finala olimpică a probei de aruncarea ciocanului. Ea s-a calificat în ultimul act al competiţiei cu performanţa de 71,72 metri. Ghelber a fost a 11-a la general, după ce a terminat pe şapte în Grupa A. Finala de 12 e programată în ziua de 3 august, notează Agerpres.

Din păcate, alte două tricolore şi-au încheiat parcursul olimpic. Ambele reprezentante ale României la săritura în lungime, Alina Rotaru-Kottmann şi Florentina Costina Iuşco, au ratat calificarea în finală. Cu 6,51 metri, Rotaru a fost a 10-a în Grupa A de calificare. Iuşco a reuşit o săritură de 6,36 metri, a 9-a performanţă din Grupa B. Cele două sportive au  terminat pe 17, respectiv 20 la general, primele 12 locuri asigurând calificarea în ultimul act.

România participă cu 10 atleţi la JO de la Tokyo, Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), dar Iuşco, Rotaru şi Firfirică au părăsit competiţia.

Atletismul românesc nu a mai obţinut o medalie la Jocurile Olimpice din 2008, când Constantina Diţă a câştigat aurul în proba de maraton la Beijing. Bilanţul olimpic al atletismului este de 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles