Bernadette Szocs şi Adina Diaconu sunt cele mai bune junioare din Europa la tenis de masă

Bernadette SzocsRomâncele Bernadette Szocs şi Adina Diaconu sunt cele mai bune junioare ale continentului la tenis de masă, după ce au câştigat concursul Europe Youth Top 10, găzduit de oraşul italian Terni, la junioare, respectiv cadete.

Bernadette Szocs a câştigat pentru a cincea oară turneul Europe Youth Top 10, după ce s-a impus în presigiosul concurs european în 2009 (Rotterdam), 2010 (Topolcany), 2011 (Schwechat) şi 2012 (Buzău).

Bernadette Szocs a obţinut 8 victorii în cele 9 meciuri, fiind învinsă doar de croata Matelja Jeger, cu 4-3. Berni Szocs a dispus cu 4-1 de belarusa Alina Arlovskaia, cu 4-2 de românca Bernadette Balint, cu 4-1 de Irina Ciobanu, cu 4-2 de croata Lea Rakovac, cu 4-2 de franţuzoaica Laura Pfeffer, cu 4-0 de germanca Theresa Kraft, cu 4-0 de italianca Giorgia Piccolin, şi cu 4-0 (neprezentare) de germanca Nina Mittelham.

Bernadett Balint a încheiat competiţia junioarelor pe locul 4 (5 victorii şi 4 eşecuri), iar Irina Ciobanu s-a clasat pe locul 7 (3 succese, 6 înfrângeri). Szocs a fost urmată în clasament de Alovskaia (6 victorii) şi Rakovac (5 victorii).

La juniori, România nu a avut reprezentant.

În concursul cadetelor a câştigat Adina Diaconu, care s-a impus în toate partidele: 4-2 cu Andreea Clapă, 4-2 cu Cristina Dumitrache (Italia), 4-2 cu Julia Kaim (Germania), 4-0 cu Karoline Mischek (Austria), 4-0 cu Lisa Lung (Belgia), 4-0 cu Anastasia Koliş (Rusia), 4-1 cu Jennie Wolf (Germania), 4-1 cu Ho Tin Tin (Anglia), 4-0 cu Maria Malanina (Rusia). Diaconu câştigase anul acesta şi titlul de campioană europeană a cadetelor.

Andreea Clapă a terminat pe locul al treilea, câştigând şapte din cele nouă partide disputate. Rusoaica Malanina a terminat pe locul al doilea, iar italianca Dumitrache pe 7.

La cadeţi, Alexandru Manole a obţinut un meritoriu loc 5, victoria revenindu-i cehului Tomas Polansky. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles