Begu, una dintre cele mai mari victorii din carieră! Azarenka nu a avut vreo şansă în faţa româncei

Irina Begu a obţinut una dintre cele mai mari victorii din carieră. Bucureşteanca de 25 de ani s-a impus în turul secund la Roma în faţa favoritei 4, Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-2.

“Eu sper, îmi doresc revanşa. Mă bucur că am şansa să joc împotriva ei, e una dintre cele mai bune jucătoare”, spunea Irina într-un interviu exclusiv pentru Digi Sport, înainte de confuntarea cu sportiva care o bătuse de cinci ori din tot atâtea dispute. “Cred că şi-a îmbunătăţit jocul, serveşte mai bine, e mai agresivă. Dar şi eu sunt mai bine decât anul trecut: mental, fizic, ca joc. Ascensiunea mea continuă, încerc de la zi la zi să devin mai bună şi asta se vede şi în teren”, prefaţa sportiva noastră meciul, iar această ultimă parte şi-a găsit acoperire perfect în evoluţia Irinei.

Begu a jucat în unele momente senzaţional, dând senzaţia că – indiferent de cine s-ar afla de partea cealaltă a fileului – ea nu poate pierde. A servit excelent, a avut în backhand arma preferată şi şi-a deschis enorm unghiurile. Cu o linişte dezarmantă, sportiva noastră a făcut punct după punct, dând senzaţia că adversară îi este o sportivă de pluton, nu una dintre cele mai în formă jucătoare din acest moment.

În acest context, victoria a venit firesc, Begu confirmând încă o dată perioada fastă prin care trece (vine după un sfert de finală la Madrid, unde a fost eliminată de Halep. Totuşi, Irina a fost singura care a reuşit să îi ia set Simonei în capitala Spaniei).

În optimi, Irina va avea, cel puţin pe hârtie, o adversară mai uşoară. Begu o va întâlni pe Daria Kasatkina, numărul 33 mondial. Rusoaica s-a impus în turul secund în faţa sportivei din Columbia Duque – Marino, scor 6-2, 6-2.

În singura întâlnire directă, în 2015, la Moscova, rusoaica s-a impus în trei seturi: 6-3, 3-6, 6-3.

Irina Begu i-a oprit Victoriei Azarenka seria de 17 meciuri câștigate la rând. A fost a doua victorie împotriva unei adversare de Top 10 în 2 turnee pentru Irina!

Sursa: digisport.ro

De același autor

Related Articles