Bazine de înot la Făget, Buziaş şi Recaş cu bani judeţeni

413

Consiliul Judetean Timiş are în derulare un proiect prin care se doreşte construirea a opt bazine de înot cu caracter didactic în localităţile Făget Buziaş, Recaş, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Gătaia, Deta şi Ciacova, excluzând de pe listă Lugojul şi Timişoara. Bazinele vor avea 25 de metri lungime, vestiare, gradene de 100 – 150 de locuri, dar şi o clădire administrativă.
”Cum au fost făcute acele săli de sporţ în diferite comune sau oraşe mai mici, aşa vrem noi să construim bazine de înot. Sper ca anul viitor să începem construcţia lor şi în 2019 să le finalizam. Toate cele opt primării au dat terenurile pe care vom construi aceste bazine, dar acum suntem în faza de analiză, deoarece unele nu sunt conforme cu solicitările noastre. Cred că la Gataia şi la Făget sunt mici probleme”, a menţionat Călin Do­bra, preşedintele C.J Timiş.
Potrivit specialiştilor implicaţi în proiecţ valoarea unui astfel de bazin de înot este estimată între 800.000 şi un milion de euro, bani proveniţi exclusiv din bugetul judeţean, iar primăriile beneficiare vor administra bazinele şi se vor ocupa de plata utilităţilor şi personalului.

Ion Moldovan