Baschet: Fostul star Michael Jordan va dona 100 milioane dolari în lupta pentru agalitatea rasială

Fostul star al NBA, Michael Jordan, a anunţat o donaţie de 100 milioane dolari în următorii zece ani pentru organizaţiile care luptă pentru egalitatea rasială, justiţia socială şi accesul la educaţie, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Într-un comunicat, Michael Jordan şi Brand-ul Jordan au anunţat o donaţie de 100 milioane dolari în următorii zece ani către organizaţiile care au ca obiectiv ”egalitatea socială, justiţia socială şi un acces mai bun la educaţie”, în contextul protestelor ample din SUA şi din lume, în care manifestanţii denunţă rasismul sistematic şi brutalitatea poliţiei, după decesul lui George Floyd la Minneapolis.

”Vieţile oamenilor de culoare contează. Nu este o declaraţie controversată. Până când rasismul înrădăcinat care permite instituţiilor ţării noastre să eşueze nu este complet eradicat, noi vom rămâne angajaţi să protejăm şi să îmbunătăţim viaţa oamenilor de culoare”, a declarat Michael Jordan, de şase ori campion al NBA cu Chicago Bulls, actualul patron al lui Charlotte Hornets.

La începutul săptămânii, Jordan, de obicei reţinut în denunţarea problemelor rasiale, şi-a manifestat indignarea şi furia faţă de modul în care George Floyd şi-a pierdut viaţa şi s-a solidarizat cu cei care ”denunţă rasismul înrădăcinat şi violenţa împotriva oamenilor de culoare din ţara noastră”.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 ani, a murit la Minneapolis pe 25 mai, după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute. Ofiţerul, în vârstă de 44 ani, care a fost concediat a doua zi, a fost arestat şi acuzat de omor.

agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles